Митниця посилить боротьбу з контрабандою наркотиків / фото REUTERS

Державна митна служба України запланувала низку заходів з посилення боротьби з контрабандою наркотиків, зокрема в Одеській області та на кордоні з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Безпосередньо в зоні нашої відповідальності ми плануємо збільшити кількість кінологічних команд митниць. Також заплановано запуск міжвідомчих мобільних груп в Одеській області за підтримки Місії Європейської комісії з надання допомоги в питаннях кордону України й Республіки Молдова (EUBAM) та подальший розвиток Програми з контролю за контейнерами, яка реалізується Управлінням ООН з наркотиків і злочинності. А саме збільшення кількості груп портового контролю. Планується створення таких груп й у прикордонних з країнами ЄС митницях", - зазначив заступник Голови Держмитслужби Руслан Черкасський.

Відео дня

З січня по квітень 2021 року українські митники запобігли 344 спробам незаконного переміщення наркотиків та прекурсорів загальною вагою понад двох тонн.

Відповідно до даних Держмитслужби, за перші 4 місяці 2021 року незаконно провезти намагалися понад 1074 кілограми наркотичних речовин, серед яких найбільша частка - 1035 кг - припадає на героїн. Крім того, співробітниками Держмитслужби було вилучено психотропні речовини у таблетках (6405 штук) та капсулах (9154 штуки). Прекурсорів було виявлено загальною вагою майже 1,2 тонни та понад 300 літрів (у рідкому стані), а також таблетки загальною кількістю майже 150 тис. шт.

Заступник голови Держмитслужби Черкасський зазначив, що боротьба з контрабандою наркотиків є не менш важливим напрямком роботи відомства, ніж запобігання порушенням при переміщенні товарів.