Жорін зазначив, що мобілізація-невід'ємна частина життя в Україні / колаж УНІАН, фото УНІАН

Мобілізація необхідна Україні, щоб Збройні сили могли оборонятися від російських окупантів. Народним депутатом необхідно врахувати деякі аспекти при прийнятті нового закону про мобілізацію.

Майор ЗСУ, заступник командира третьої штурмової бригади Максим Жорін зазначив, що мобілізація – невід'ємна частина життя в Україні. За його словами, мобілізаційна діяльність має бути постійною, адже окупанти застосовують на полі бою шалені сили, навіть враховуючи сучасні технології, без людини Україні війну не виграти.

"Я вважаю, що перш за все дуже важливо зменшити призовний вік. Зняти відповідні обмеження з людей, які мають судимість. Також, на мою думку, на облік в обов'язковому порядку повинні стати абсолютно всі чоловіки, щоб країна потім могла не ловити, а вибирати, хто з цих чоловіків насправді потрібен на фронті, а хто повинен працювати на своїх цивільних професіях", – зазначив військовий у коментарі 24 Каналу.

Відео дня

При цьому він висловив надію, що ситуація в Авдіївці відповість на одне просте запитання – мобілізація - це життєва необхідність і вона торкнеться абсолютно всіх.

"Це комплекс великих заходів, який повинен починатися насправді навіть не з призову, не з обліку, а з підготовки цивільного населення до сучасних реалій – до війни з Росією. Без цього нам війну не виграти", – додав Жорін.

Крім того, він вказав, що багато хто помилково вважає, що набір в бригаду відбувається завдяки рекрутингу або білбордам. Військовий вказав, що хоч Третя штурмова розгорнула свою рекрутингову кампанію, але також набирає солдатів з центрів комплектації і серед мобілізованих.

"Це неправда, що серед мобілізованих немає хороших кадрів. Дуже багато досвідчених і професійних бійців є серед мобілізаційного ресурсу, і вони також виконують завдання в лавах 3-ї штурмової бригади", – вказав майор ЗСУ.

Закон про мобілізацію - головні новини

Нову версію проекту закону про мобілізацію Кабмін передав до парламенту наприкінці січня. 7 лютого Верховна Рада підтримала документ у першому читанні.

У новому законопроекті пропонують дозволити мобілізацію засуджених за їх бажанням. Щодо цього міністр юстиції Денис Малюська вже повідомив, що тисячі громадян України, які мають судимість, виявили бажання приєднатися до лав Збройних сил України. 

До 21 лютого подаються правки до документа. Після їх опрацювання та врахування оновлену версію законопроекту винесуть на голосування народних депутатів Верховної Ради.

Вас також можуть зацікавити новини: