Островська померла 8 листопада / фото Anastasiia Ostrovska / Facebook

Дружина екс-міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі 35-річна Анастасія Островська, як з'ясували ЗМІ, померла через місяць після операції з видалення каменів з жовчного міхура у приватній клініці.

Виявилося, що директор медустанови був другом сім'ї Квіташвілі, пише "Обозреватель".

Читайте такожКолишній очільник МОЗ Квіташвілі прокоментував трагічну смерть своєї дружини

Відео дня

За інформацією журналістів, операцію проводили без розрізу, лапороскопічним способом. Вона повинна була зайняти 40 хвилин, але тривала 5 годин через те, що хірурги випадково перерізали судину, яка живила печінку.

Після тижня реабілітації довелося робити ще одну операцію через проблеми з дренажами, пишуть ЗМІ.

"Через тиждень Островську знову поклали на хірургічний стіл, а ще через день провели четверту операцію. Дівчину ввели в наркотичний сон і провели низку реанімаційних дій, які не увінчалися успіхом", - дізнався "Обозреватель".

Поки невідомо, чи буде сім'я померлої вживати заходів, щоб покарати винних у смерті рідної людини.

Нагадаємо, Олександр Мерабович Квіташвілі, який народився 15 листопада 1970 року в Тбілісі, - грузинський та український державний діяч. Міністр охорони здоров'я України з 2 грудня 2014 року по 14 квітня 2016 року. Міністр охорони здоров'я, праці та соціальних справ Грузії з 31 січня 2008 по 31 січня 2010.

Що раніше повідомлялося про смерть дружини Квіташвілі

  • Квіташвілі розповів, що його дружина Анастасія Островська померла 8 листопада, а похорон відбудеться 12 листопада.
  • У коментарі журналістам він раніше не зміг підтвердити лікарську помилку. "Ні, ми поки нічого не можемо підтвердити, потрібен розтин. Я нічого поки не можу підтвердити. Взагалі на цю тему мені дуже важко...",- відповів він.
  • Квіташвілі розповів, що операцію проводили в приватній столичній клініці "Борис". Однак останні два дні вона провела в клініці "Добробут".