На куртках італійського бренду була символіка країни-агресорки / фото t.me/VGlagola

На Закарпатті одне із підприємств приховано виготовляло зимові куртки для національної збірної Росії з лижного спорту. Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"На одному із підприємств Закарпаття, власником якого є громадянин Італії, приховано виготовляли зимові лижні куртки італійського бренду "Vist" із символікою держави-агресора для національної збірної Російської Федерації з лижного спорту, замовник - організація "RUSSIA SKI TEAM", - розповів він.

На Закарпатті приховано шили одяг для російських спортсменів / фото t.me/VGlagola

За його словами, цю незаконну діяльність підприємства припинили працівники Нацполіції та СБУ.

Закарпатський журналіст Віталій Глагола оприлюднив відео обшуків, на кадрах – спортивні куртки із символікою РФ та нашивками російських компаній-спонсорів команди. 

Оновлено о 16:13. За інформацією СБУ, швейне підприємство почало виконувати замовлення російської компанії, яка постачає спеціалізований одяг для спортивних команд країни-агресора з початку 2023 року. 

"Протягом цього періоду підпільна майстерня виготовила та поставила до РФ понад 40 оптових партій зимових курток для російських лижників. Під час відправки спортивного одягу фігуранти заклеювали на ньому марлевим скотчем російську символіку", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, щоб приховати нелегальні поставки, їхній "маршрут" пролягав через одну з європейських країн, де перебував власник закарпатської швейної фабрики. Він безпосередньо займався укладенням відповідних договорів з російськими замовниками та організовував переправлення готової продукції до Росії.

Для виготовлення одягу у швейному цеху іноземець залучив керівницю цього підприємства. Пошиттям займались не більше п’ятьох швей, яких відбирали серед "довірених" осіб.

"Також швачки додатково проходили "інструктаж" щодо нерозголошення факту співпраці на користь країни-агресора серед оточуючих, знайомих та родичів", - додали в СБУ.

Розпочато кримінальне провадження. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

У Дніпрі директор заводу продавав до РФ продукцію для військових баз

У жовтні Служба безпеки України затримала директора дніпропетровської компанії, який продавав росіянам комплектуючі для систем водопостачання критичної та військової інфраструктури. 

Зокрема, до Росії приховано постачали трубопровідну арматуру для облаштування військових баз та пунктів дислокації окупантів на території РФ та у тимчасово захоплених регіонах України.

Вас також можуть зацікавити новини: