Досі не відомо, скільки часу Балух знаходився без свідомості / Фото УНІАН, Олександр Синиця

Колишній політв'язень Володимир Балух досі перебуває в медикаментозному сні, його стан стабільно тяжкий.

Про це народний депутат від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко повідомила у Facebook.

«Від лікуючих лікарів Балуха: «Пацієнт стабільно важкий, дуже важка травма, тому потрібен час. Володимир й досі у стані медикаментозного сну», - зазначила вона.

За її словам, досі не відомо, скільки часу він знаходився без свідомості, допоки його знайшли і надали медичну допомогу, це ускладнює лікування.

«Володя вже 11 днів в лікарні, у важкому стані. «Європейська солідарність» планувала делегувати В. Балуха першим номером нашого виборчого списку до Київської обласної ради», - зазначила Геращенко.

Читайте такожБалух приходив до тями і намагався зірвати з голови пов’язку – Сущенко

Побиття Балуха: що відомо

  • Колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха побили у Києві вночі 8 вересня. Вранці його знайшли в столичному Гідропарку зі зламаною рукою та ключицею.
  • В Балуха діагностували важку черепно-мозкову травму, йому прооперували голову. 11 вересня ЗМІ повідомили, що Балуха ввели у медикаментозну кому. Стан пацієнта – стабільно тяжкий.
  • Правоохоронці кваліфікували подію як розбій (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України). У поліції заявили, що розслідування ведуть найдосвідченіші та висококваліфіковані слідчі.
  • Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії з 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території Гідропарку. Останній раз його бачили близько півночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.
  • Балуха звільнили з російського ув'язнення 7 вересня 2019 року в рамках обміну утримуваними особами з Росією разом з іншими незаконно ув’язненими українцями.