Фото "Думська"

Одеський офіс найбільшої європейської e-commerce платформи AUTODOC відкрився в новому надсучасному будинку, побудованому на перетині провулка Маяковського та вулиці Гоголя.

Тут розмістяться до 1000 співробітників Global Business Share Center, які будуть обслуговувати всі процеси гігантської інтернет-платформи.

За словами співзасновника компанії Макса Вегнера, Одеса – європейське місто, яке приваблює хорошими умовами, як для ділової активності, так і для відпочинку.

Відео дня

«Одеса – місто з Європейським минулим і європейським майбутнім – вважає Макс Вегнер. – Я дуже сподіваюся, що з відкриттям нового офісу AUTODOC Одеса зробить ще один крок назустріч цьому майбутньому. У цьому місті добре працювати та добре відпочивати. У Одеси великий потенціал і ми раді розвивати його разом з вами».

Важливість події відзначив і віце-мер Одеси Павло Вугельман, який від імені міської влади та всіх жителів нашого міста побажав успіхів компанії.

«Для Одеси дуже важлива ця подія – упевнений заступник мера. – Ми завжди славилися своїм духом підприємництва, у нас відкрито багато офісів міжнародних компаній, але відкриття в період пандемії офісу AUTODOC – це дуже символічно і дуже важливо. Нам приємно, що ваша компанія приділяє багато уваги соціальній відповідальності».

Честь перерізати червону стрічку разом з керівництвом компанії та віце-мером випала Надзвичайному та повноважному послу Федеративної Республіки Німеччина Анке Фельдгузен, яка спеціально для цього приїхала з Києва.

За словами дипломата, сучасна Україна гостро потребує інвестицій, особливо в період пандемії.

«Ви одна з компаній Європи, які найбільш динамічно розвиваються, у вас чотири тисячі співробітників, – зазначила Анка Фельдгузен. – Відкривши тут офіс, перенісши свою компанію в Україну, ви стали одним з найбільших роботодавців Одеси. Інвестувати – це не проста справа, але Україна потребує інвестицій. Ми знаємо, що в планах компанії збільшувати інвестиції, побудувати сучасний готель та марину. Тому можете розраховувати на нас, щоб ви відчували себе в Одесі, як вдома, в Німеччині. Наша торгова палата буде з вами у всіх ваших інвестиційних проектах».

Фото "Думська"

Своєю чергою, голова правління німецько-української торгово-промислової палати Олександр Маркус зазначив, що відкриття офісу AUTODOC – це хороший сигнал для інших німецьких бізнесменів.

«Завдяки AUTODOC ми можемо показати іншим інвесторам, що в Україні можна і потрібно займатися бізнесом, – зазначив Олександр. – Це наше завдання налагоджувати відносини між українськими та німецькими компаніями. І подібні приклади – найкраща ілюстрація того, що Україна готова приймати інвестиції».

За досить короткий термін інтернет-магазин став найбільшою європейською платформою для пошуку автомобільних запчастин - аналогом Amazon для автолюбителів. Каталог компанії включає 3,7 мільйона запчастин для легкових і вантажних автомобілів. Центральний офіс знаходиться в Берліні.

В Україні представництво відкрилося у 2017 році. У 2019 році було засновано ТОВ «Автодок Юкрейн». Згідно з прогнозами у 2021 році оборот компанії складе понад 1 млрд євро.

У 2020 році через Інтернет-портал було куплено понад 12 млн автомобільних комплектуючих на суму 840 млн євро.

У планах засновників компанії не тільки збільшувати штат своїх співробітників за рахунок українських програмістів, а й інвестувати зароблені дивіденди в готельний бізнес Одеси та України із залученням міжнародних готельних операторів.