Пікет батьків школярів під ОДА / фото УНІАН

У Чернівцях, які перебувають у «червоній» карантинній зоні, близько 100 громадян взяли участь у пікеті під приміщенням обласної державної адміністрації з вимогою скасувати дистанційне навчання у школах регіону та перейти до очної форми.

Як передає кореспондент УНІАН, батьки школярів вийшли до стін ОДА з плакатами «Ми – за очне навчання».

Серед учасників пікету – жителі Чернівців, а також сусідніх громад.

Відео дня

«Ми приїхали з Великокучурівської ОТГ. Вимагаємо у влади, щоб дала можливість нашим дітям навчатися не дистанційно, а очно. Тому що діти повинні нормально навчатися. Не кожен має змоги, не має ґаджетів та Інтернету», – повідомила одна з учасниць акції.

За її словами, група батьків підписалась під зверненням до голови ОДА з вимогою скасувати обмеження на навчання школярів.

«Ми категорично проти дистанційного навчання. Це – нереально, наші діти не сприймають цю форму навчання. Ні першокласники, ні 11 клас! Це просто абсурд!», – додала інша учасниця пікету.

Батьки вимагають скасувати дистанційну форму навчання у школах / фото УНІАН

Також батьки скаржаться, що через дистанційну форму навчання дітей не можуть піти з дому, зокрема, на роботу.

Читайте також1 вересня у "червоній" зоні. Знайомство через Zoom та "домашка" на Viber

«Червона» зона у Чернівецькій області: що відбувається

  • Станом на сьогодні, 7 вересня у Чернівецькій області «червона» зона, яка передбачає найбільш суворі обмеження, діє у Чернівцях, Вижницькому, Глибоцькому, Заставнівському, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах. У вказаних регіонах усі школи переведені на дистанційний режим роботи.
  • У Чернівцях місцеві жителі неодноразово влаштовували акції протесту проти карантинних обмежень, які були запроваджені після входження міста до «червоної» зони.
  • Станом на сьогоднішній ранок у Чернівецькій області зафіксовано 11272 лабораторно підтверджені випадки коронавірусу від початку поширення пандемії в Україні. Одужали 6650 осіб, 301 людина померла.

    Чернівецька область потрапила до переліку регіонів, згідно з якими, за даними МОЗ, протягом минулої доби виявили найбільшу кількість нових випадків коронавірусу – 163.