Рінат Ахметов

Щоб Україні не втратити свою промисловість, перший та найважливіший крок, який необхідно зробити – це повернути технічну освіту на її історично високий рівень. Той рівень, який дозволить підприємствам успішно працювати та випускати якісну продукцію, а їх співробітникам – гідно жити й пишатися своїми професіями.

Про це заявив Рінат Ахметов, коментуючи створення першого в Україні недержавного гірничо-металургійного університету Метінвест Політехніка в Маріуполі, повідомляє телеканал «Україна 24».

Як повідомляється, університет створений групою «Метінвест», що належить Рінату Ахметову та Вадиму Новинському. Вже наступного року найсучасніший технічний виш країни планує прийняти 200 перших абітурієнтів.

Відео дня

«Головна інвестиція - це отримання хорошої освіти. Упевнений, саме підвищення якості освіти має стати національною ідеєю України. Силою, яка об'єднає всіх українців», – додав Рінат Ахметов.

За його словами, Метінвест Політехніка – не просто новий технічний університет: «Це наш внесок у майбутнє, який створює міцний технологічний та кадровий фундамент для розвитку України».

Метінвест політехніка вже отримав ліцензії Міністерства освіти та науки України на проведення курсів підвищення кваліфікації за спеціальностями «Металургія», «Металознавство», «Комп'ютерні науки», «Економіка», «Охорона праці» та «Гірнича справа». Слухачі курсів отримають сертифікати державного зразка. З 2022 року університет буде відкритий для всіх молодих людей, які хочуть отримати інженерно-технічні професії, затребувані в українській промисловості.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков зазначив, що створення сучасного та високотехнологічного університету міжнародного рівня в цьому році символічно як для України, що відзначає 30-річчя незалежності, так і для Групи Метінвест, що відзначає 15-річний ювілей.

«Це наш внесок у відродження технічного потенціалу країни в якості її найбільшої гірничо-металургійної компанії. Ми зацікавлені в тому, щоб і на наших підприємствах, і у всій українській промисловості працювали висококласні фахівці. І віримо, що доступність освіти та її вихід на новий рівень залучать у галузь молодь, яка захоче навчатися інженерним професіям та будувати кар'єру в Україні. А ми створимо для цього всі умови», – сказав він.

Зазначається, що навчальний корпус і кампус будуть створені за дизайном японського архітектора Хірокі Мацуури. Лабораторії обладнуються Siemens, Schneider Electric та іншими міжнародними корпораціями. Розробкою IT-інфраструктури вишу займається компанія Microsoft.