Фото поліція Миколаївської області

У Миколаєві правоохоронці викрили мережу онлайн-порностудій з місячним прибутком у понад 2,5 млн грн.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

«Відеотрансляції відвертого та порнографічного змісту через різні сайти в режимі онлайн здійснювали більше 70 дівчат позмінно у трьох порностудіях, і отримували за таке спілкування з іноземцями прибуток», - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що в ході проведення ряду санкціонованих обшуків за місцем знаходження головного офісу, розташування веб-студій, проживання адміністраторів у Миколаєві та за місцем мешкання системних адміністраторів на території м. Харків, вилучено понад 60 комплектів комп’ютерного обладнання, банківські картки, чорнові записи, документацію, скретч-карти, сім-карти та інші речові докази.

Фото поліція Миколаївської області

«Під час документування протиправного бізнесу слідчі та оперативники встановили, що у Миколаєві знаходився офіс, в якому здійснювався прийом кандидатів на роботу. Четверо адміністраторів віком від 21 до 28 років, проводили відбір дівчат, контролювали роботу студії, надавали вказівки підлеглим. Вони знаходили молодих жінок на інтернет-ресурсах, де дівчата розміщували свої резюме в пошуках роботи. Потім з ними проводили співбесіди, вербували для роботи нібито перекладачами та моделями»,- йдеться в повідомленні.

Фото поліція Миколаївської області

У поліції повідомили, що спочатку дівчатам пропонували роботу адміністратора на підприємстві, менеджера або консультанта, а далі більш високооплачувану діяльність - веб-моделлю чи перекладачем. «Отримавши згоду на роботу веб-моделлю, дівчину запрошували з’явитись за адресами розташування онлайн-порностудій, де в подальшому її навчали спілкуванню із іноземцями та демонстрації сцен відвертого, в тому числі порнографічного характеру», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ Києві педофіл змушував дівчат зніматися в порно та займатися проституцією (фото, відео)

«Моделі та перекладачі працювали у три зміни, а заробітну плату отримували раз на місяць. Їхній прибуток міг становити від 500 до 2000 євро, в залежності від кількості відпрацьованих змін та наявності постійних клієнтів. А статки мережі порно-студій за місяць, за попередніми підрахунками, становили понад 2,5 млн грн», - повідомили у поліції.

Фото поліція Миколаївської області

Слідчим управлінням ГУНП проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч. 3 ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) Кримінального кодексу України. Санкції зазначених статей передбачають до семи років позбавлення волі.