На Луганщині окупанти мобілізують студентів / фото ua.depositphotos.com

Росіяни проводять мобілізацію студентів на тимчасово окупованій території Луганської області. Такі ж тенденції простежуються і на інших окупованих територіях України.

Про це повідомляє "Атеш". Агенти руху з числа співробітників "військкоматів" в Алчевську і Ровеньках заявили, що отримали наказ про призов молоді на строкову військову службу. Особливо це стосується тих, хто вже отримав освіту в коледжах і технікумах.

"Рашисти всіма способами не дають здобути вищу освіту без проходження служби в армії. Багато студентів навіть не намагаються отримати свої дипломи, оскільки їм доводиться спочатку звертатися до "військкомату" перед тим, як отримати документи з навчальних закладів", – йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Що відбувається на окупованих територіях

Росіяни почали мобілізацію шахтарів на окупованих територіях Луганської області. Повістки роздають у Ровеньках, Красному Лучі та Краснодоні. Зазначається, що шахтарів забирають на війну силою. 

31 жовтня в Будьонівському районі окупованого Донецька був "приліт" по станції "Мушкетове". Там горіли цистерни з паливом. У мережі вже публікують супутникові знімки

Тим часом у Донецькій області росіяни відправили на "фільтрацію" понад 400 тисяч осіб. За даними Центру національного спротиву, на окупованій частині області функціонують 17 "фільтраційних пунктів".

Вас також можуть зацікавити новини: