Соціологи розповіли, що думають українці про розвиток справ у країні / фото УНІАН

Більшість українців вважають, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку.

Читайте такожБільшість киян вважають дорогу комуналку найактуальнішою проблемою столиці - опитування

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» на початку вересня.

Відео дня

"68% опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, 18% - оцінюють вектор розвитку справ як правильний", - йдеться у результатах опитування.

Водночас, 63% опитаних переконані, що економічне становище України за останні півроку скоріше погіршилося. Лише 7% побачили покращення. 26% - не відчули жодних змін. Про погіршення економічної ситуації власної родини говорили 49% респондентів. Лише 6% заявили, що їхня фінансова ситуація зазнала покращення. 44% вважають, що нічого не змінилося.

Оцінюючи найближче майбутнє, 32% не очікують жодних змін у економічному становищі країни у наступні півроку, 43% - очікують погіршення, водночас 15% - покращення.

57% переконані, що основною причиною, через яку може відбутися економічна криза цієї осені, є некомпетентність влади. 26% причину вбачають у загостренні епідемії коронавірусу, 8% - у продовженні війни на Донбасі.

***Опитування проведене Соціологічною групою «Рейтинг» 3-6 вересня. Методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Інші результати опитування:

  • Майже половина українців вважають заходи влади щодо боротьби з COVID-19 оптимальними
  • Більшість українців бояться більше економічних наслідків від кризи через коронавірус, аніж захворювання