Львів приєднався до столичних протестів з вимогою звільнити з посади в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Відео дня

Читайте такожПлагіат у дисертаціях та минуле в Партії регіонів: що відомо про в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета

Десяток активістів та студентів вийшли на вулиці міста з тематичними плакатами й гаслами «Шкарлета геть». Як і київські протестувальники, учасники зібрання звинуватили майбутнього міністра освіти у плагіаті, халатному ставленні до освіти тощо.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні біля Кабінету міністрів понад 70 представників студентських організацій вимагали звільнити Сергія Шкарлета з посади в.о. міністра освіти та науки України. Пізніше акція протесту перемістилась і на територію Офісу президента.

17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення ректора Чернігівського технологічного університету Шкарлета на посаду міністра освіти і науки (№ 3675).

18 червня народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що президент Володимир Зеленський попросив фракцію "Слуга народу" підтримати кандидатуру Шкарлета на посаду міністра освіти.

19 червня Качура повідомив, що в його фракції немає голосів за призначення Шкарлета. За словами народного депутата Ірини Верещук (фракція "Слуга народу"), у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його "політичної заангажованості" через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

25 червня Кабмін призначив Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти і науки.