За відсутність маски на вулиці загрожуватиме штраф / фото УНІАН (Денис Прядко)

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що штрафуватимуть за відсутність захисної маски на вулиці тільки тих громадян, які є злісними порушниками.

Про це в коментарі сайту "Сьогодні" розповів заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало.

Відео дня

Він запевнив, що робота правоохоронців не буде спрямована на покарання або штрафування громадян.

Читайте такожСтало відомо, хто штрафуватиме киян за відсутність захисної маски на вулиці

"Це буде профілактична робота, людям будуть роз'яснювати, що є відповідна постанова Кабміну. Поліція буде пояснювати людям, що це небезпечно для оточуючих і для них самих", – розповів він.

При цьому він підкреслив, що злісним порушникам, які не будуть погоджуватися надіти маску, будуть виносити або постанови, або протоколи.

"Якщо протокол виноситься на місці, то 170 грн штраф. А якщо постанова, то 17 тисяч гривень. Постанова виноситься, якщо порушення зафіксовано в громадському транспорті або державній установі", – підкреслив він.

Обов'язкове носіння маски на вулиці

  • Кабінет міністрів розширив перелік обмежень, що діють на території "червоних" карантинних зон. Маскового режиму доведеться дотримуватися на територіях загального користування.
  • Обмеження діятимуть у парках (гідропарках, лугопарках, лісопарках, парках культури та відпочинку, спортивних, національних, історичних тощо).
  • Також доведеться дотримуватися масочного режиму на території пам'яток культурної та історичної спадщини, площ, бульварів, вулицях, дорогах, пляжах, кладовищах.