Володимир Зеленський очолив рейтинг довіри до українських політиків / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський очолив рейтинг довіри до українських політиків, довіряє йому 41% опитаних.

Як свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", не довіряють Зеленському 57% респондентів. Друге місце у списку тих, кому довіряють українці, посів екс-прем’єр-міністр Володимир Гройсман – 35%, не довіряють йому – 55% опитаних. Закриває трійку лідерів мер Віталій Кличко, якому довіряють 34% опитаних, не довіряють – 57%.

Екс-голові Верховної Ради Дмитру Разумкову довіряють 32%, не довіряють – 38%, не знають його – 25%, лідеру "Європейської солідарності" Петру Порошенку довіряють – 28%, не довіряють – 70%, лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко довіряють – 26%, не довіряють – 72%, екс-прем’єру Арсенію Яценюку довіряють – 24%, не довіряють – 72%, лідеру партії "Сила і честь" Ігорю Смешку довіряють – 24%, не довіряють – 34%, не знають його – 37%, співголові ОПЗЖ Юрію Бойку довіряють – 22%, не довіряють – 62%, колишньому міністру внутрішніх справ Арсену Авакову довіряють – 22%, не довіряють – 66%, лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку довіряють – 18%, не довіряють – 76%.

Відео дня

Лідером президентського рейтингу, за результатами опитування, також є чинний президент України, якого готові підтримати 24,6% тих, хто визначився з вибором та мають намір голосувати. Водночас Порошенка підтримують 18,0%, Тимошенко – 9,5%, Бойка – 8,3%. За Смешка готові віддати свої голоси 7,5%, за Разумкова – 6,9%, за Мураєва – 5,9%, за Гройсмана – 5,3%, за Ляшка – 2,9%, за Яценюка – 2,2%. Рейтинги інших кандидатів не перевищують 2%.

Володимир Зеленський очолив рейтинг довіри до українських політиків / інфографіка УНІАН

Соціологічна група "Рейтинг" провела опитування 11-18 лютого. Було опитано 4800 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,4.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2021 року стало відомо, що соціологічна служб Центру Разумкова провела опитування і з’ясувала, що опитані громадяни України найчастіше не довіряли Віктору Медведчуку, Юлії Тимошенко, Арсену Авакову та Петру Порошенку.

Вас також можуть зацікавити новини: