Названо політиків, яким найчастіше не довіряють громадяни України / ілюстративне фото Reuters

Опитані громадяни України найчастіше не довіряють Віктору Медведчуку, Юлії Тимошенко, Арсену Авакову і Петру Порошенку.

Про це йдеться у дослідженні, проведеному соціологічною службою Центру Разумкова.

Зокрема, до всіх політиків та державних посадовців, чиє прізвище було представлене в опитувальнику, респонденти висловлюють недовіру частіше, ніж довіру.

Відео дня

Так, у порівнянні з іншими політиками дещо частіше довіра висловлюється колишньому голові Верховної Ради, позафракційному народному депутату Дмитру Разумкову (йому довіряють 35% опитаних, не довіряють – 51%), президенту Володимиру Зеленському (відповідно 28% і 66%), лідеру партії "Сила і честь" Ігорю Смешку (відповідно 27% і 51,5%), меру Києва Віталію Кличку (відповідно 26% і 66%), шоумену Сергію Притулі (відповідно 24% і 60%), екс-прем'єр-міністру Володимиру Гройсману (відповідно 23% і 67%).

Читайте такожСоціологи дізналися, скільки молодих людей відчувають сором за УкраїнуПри цьому, найчастіше респонденти висловлюють недовіру народному депутату від "Опозиційної платформи – За життя" Віктору Медведчуку (82%, тоді як довіряють йому 11%), лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко (відповідно 77% і 17%), екс-главі МВС Арсену Авакову (відповідно 76% і 12,5%), голові партії "Європейська солідарність", народному депутату України Петру Порошенку (відповідно 76% і 19%), народному депутату від ОПЗЖ Іллі Киві (відповідно 74% і 5%), прем'єр-міністру Денису Шмигалю (відповідно 73% і 11,5%), співголові фракції ОПЗЖ Юрію Бойку (відповідно 72,5% і 19%), керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку (відповідно 70% і 8,5%).

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 11 по 17 листопада 2021 року методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, на початку вересня Центр Разумкова повідомляв, що українці найчастіше висловлювали довіру Володимиру Зеленському та Дмитру Разумкову, а лідерами за рівнем недовіри були Віктор Медведчук та Петро Порошенко.