Колишнього слідчого обвинувачено в незаконному перешкоджанні проведенню зборів та мітингів / фото УНІАН

До суду направлено справу за обвинуваченням колишнього слідчого районного управління ГУ МВС України в м. Києві, наразі адвоката в переслідуванні учасників Революції Гідності.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Слідством встановлено, що 21 січня 2014 року колишній правоохоронець з метою перешкоджання акціям протесту незаконно затримав їх учасника за нібито масові заворушення, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення. Слідчий склав і підписав затриманому активісту повідомлення про підозру, а згодом подав до районного суду Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом було протиправно задоволено", - йдеться в повідомленні.

Колишнього слідчого обвинувачено в незаконному перешкоджанні проведенню зборів та мітингів, зловживанні службовим становищем, службовому підробленні, незаконному затриманні, притягненні невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Стосовно ще одного екс-слідчого райуправління ГУ МВС України в м. Києві завершено досудове розслідування.

"За даними слідства, 18 лютого 2014 року слідчий, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, іншими слідчими та процесуальними керівниками, також безпідставно і незаконно затримав учасника акції протесту. У подальшому затриманому було повідомлено про підозру у масових заворушеннях та незаконно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Екс-правоохоронцю інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, службове підроблення, ,незаконне затримання, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371 КК України).

Вас також можуть зацікавити новини: