У Борисполі приземлився літак з біженцями з Афганістану / фото Facebook/ Андрій Юраш

У Борисполі приземлився літак з евакуйованими з Афганістану.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив завідувач з питань релігій, забезпечення права громадян на свободу світогляду і віросповідання Секретаріату Кабінету Міністрів України Андрій Юраш.

"Україна – держава, яка не просто доводить, що є наднадійним партнером цивілізованого світу, але й показує приклад, що це таке – виконувати свої міжнародні обіцянки та робити жести, які навіть виходять поза межі її формальних обов’язків. Кілька хвилин тому у Борисполі приземлився український військовий літак, який до Києва доставив ще одну групу біженців з Афганістану. Раніше Україна вже врятувала близько 700 громадян України та більше десятка інших держав, яким під владою талібів загрожувала реальна небезпека. І ось рейс з Кабулу доставив наступну групу біженців – майже 100 осіб. Серед них – вісімнадцять студентів та членів їхніх родин, яких було врятовано Україною на прохання Апостольської Столиці – зокрема реагуючи на персональне прохання Папи Франциска, переданого українській стороні особисто Державним Секретарем Кардиналом П’єтро Пароліном", - написав він.

Відео дня

Серед евакуйованих українським літаком з Афганістану осіб, зокрема, 30 громадян України.

Про це повідомили у прес-службі Офісу президента України.

"Зокрема, до Києва прибули 30 українських громадян, дев'ять осіб, які мають посвідки на постійне проживання в Україні, 18 громадян Ватикану, двоє громадян Канади, а також члени їхніх родин", - йдеться у повідомленні. Всього було евакуйовано близько 100 осіб.

В Офісі наголосили, що міжнародні перемовини щодо евакуаційної операції тривали декілька днів, а зранку 23 вересня завершилися успіхом, і літак вилетів з аеропорту міста Кабула.

Читайте такожВ Афганістані епідемія кору: США призупинили евакуаціюЯк повідомляв УНІАН, у серпні після захоплення влади в Афганістані бойовиками угруповання "Талібан" США та європейські країни розпочали евакуацію своїх громадян.

Україна евакуювала з Афганістану 700 осіб і увійшла до рейтингу держав-лідерів Європи за кількістю евакуйованих.

Пізніше стало відомо, що з Афганістану необхідно евакуювати ще 159 українців.