Україна евакуювала з Афганістану 700 осіб  / facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Україна евакуювала з Афганістану ще близько 100 громадян.

Про це у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Сьогодні зранку перемовини завершилися успіхом, і цивільний літак вилетів з території аеропорту міста Кабул. На борту літака знаходяться близько 100 громадян. Очікується, що літак з евакуйованими особами прибуде до Києва протягом 24 годин", - наголошується у повідомленні.

Відео дня

В управлінні розвідки зауважили, що Україна вкотре продемонструвала свою рішучість у питанні допомоги власним громадянам за кордоном, а також простягнула руку допомоги громадянам інших країн, які її потребували.

Читайте такожЗаробітчанин пояснив, чому за кордоном складно отримати меддопомогу"Наші спецпризначенці показали високий професіоналізм та ще раз довели, що можуть бути надійними партнерами для західних союзників. Успішні дії представників ГУР МО України вивели нашу державу до десятки країн Європи, які мають найвищий результат з евакуації цивільних громадян з Афганістану", - сказано у повідомленні.

Евакуація з Афганістану: що відомо

У серпні після захоплення влади в Афганістані бойовиками угруповання "Талібан" США та європейські країни розпочали евакуацію своїх громадян.

Україна евакуювала з Афганістану 700 осіб і увійшла до рейтингу держав-лідерів Європи за кількістю евакуйованих.

Пізніше стало відомо, що з Афганістану необхідно евакуювати ще 159 українців.