СБУ затримала російських агентів \ фото СБУ

У Києві та Запоріжжі правоохоронці затримали двох російських агентів, один із них – інженер-конструктор заводу "Мотор Січ".

Як повідомляє Служба безпеки України, викрито двох агентів російської ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі. За даними правоохоронців, на початку лютого 2023 року їх завербував кадровий співробітник управління ФСб по Алтайському краю через Telegram-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі.

"За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів. СБУ поетапно задокументувала їхні злочинні дії", - йдеться у повідомленні.

Відео дня
фото СБУ

Так, у Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства "Мотор Січ", який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру.

Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості.

Ще одного російського агента затримали у передмісті Києва, коли він намагався здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що розвідінформація потрібна була окупантам для проведення ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів.

Під час обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони із доказами виконання ворожих завдань та листування з агресором.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу ("державна зрада"), суд взяв їх під варту.

Вас також можуть зацікавити новини: