На марш прийшли ветерани УПА / фото Страна

У Києві націоналістичні організації та ветерани російсько-української війни проводять Марш слави на честь 78-ї річниці створення Української повстанської армії під гаслом «Бій колаборантам!».

Як передає кореспондент УНІАН, кілька тисяч учасників маршу зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку у центрі Києва та розгорнули прапори ВО "Свобода", "Національного корпусу", "Правого сектору", національні прапори Білорусі, Конгресу українських націоналістів та інші.

Також на марш прийшли ветерани УПА.

Відео дня

Читайте такожВ Україні сьогодні відзначають День захисника

Учасники маршу пройдуть центральними вулицями Києва, а потім біля Офісу президента проведуть мітинг і передадуть вимоги негайно ухвалити рішення щодо боротьби з колабораціонізмом в Україні.

Перед початком маршу впродовж години відбувалися виступи організаторів зібрання біля пам'ятника Шевченку.

Близько 3 тисяч учасників маршу вийшли на проїжджу частину вулиці Володимирської і повністю її перекрили. Вони повернули на проїжджу частину бульвару Шевченка і через Хрещатик йдуть до Офісу президента.

На початку ходи її учасники розгорнули величезні державний синьо-жовтий прапор і червоно-чорний прапор боротьби за українську незалежність.

У першій колоні йдуть у військових одностроях ветерани російсько-української війни, які несуть прапори з назвами батальйонів, що брали участь у бойових діях на сході України.

Вас також можуть зацікавити інші новини: