У Полтаві за програмою 'Велике будівництво' відкрили новий паркінг для машин 'швидкої'

Новий підземний паркінг, розрахований на 50 "швидких", оснащений інформаційними табло і переходами для медиків, відкрили у Полтаві. Паркінг, що став базою швидкої медичної допомоги в обласній службі 103, збудували за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як розповіли в Полтавській ОДА, раніше на цьому місці був старий паркінг, зведений ще у 70-ті роки минулого століття. Він був розрахований лише на 30 автівок і вже не відповідав необхідним вимогам.

Відео дня
У Полтаві за програмою 'Велике будівництво' відкрили новий паркінг для машин 'швидкої'

Новий паркінг розширили до 2 400 кв м, на яких можна розмістити 50 "швидких". А на даху зробили мініпарк для пацієнтів Обласного кардіоцентру, який збудували минулого року за президентською програмою.

"У підземному паркінгу також облаштовані диспетчерська, підйомник для огляду технічного стану машин, кімнати відпочинку для водіїв. Приміщення з’єднане переходом до центру екстреної медичної допомоги, щоб бригада медиків могла швидко перейти до авто й не чекати надворі, доки воно під’їде", - розповів голова обласної адміністрації Олег Синєгубов.

Крім того, в паркінгу встановили інформаційне табло, яке містить інформацію про виклик.

У Полтаві за програмою 'Велике будівництво' відкрили новий паркінг для машин 'швидкої'

За словами координатора "Великого будівництва", заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, побудова таких паркінгів допомагає надавати більш ефективну та оперативну невідкладну допомогу, а досвід Полтави може бути прикладом для інших регіонів.

Нагадаємо, влітку цього року президент Володимир Зеленський оголосив початок створення медичних закладів нового формату. За програмою "Велике будівництво" обласні клінічні та дитячі лікарні модернізують до рівня сучасних європейських клінік.