Яке покарання загрожує за ухилення від мобілізації після проходження ВЛК? / фото УП

У Хмельницькій області 48-річного чоловіка-"ухилянта" засудили до 4 років позбавлення волі. Він отримав повістку, пройшов військово-лікарську комісію, проте далі так і не з'явився до ТЦК.

Як повідомляє прокуратура Хмельницької області, повістку чоловікові вручили у липні 2022 року. Далі була військово-лікарська комісія, де його визнали придатним до служби. 

А от потім військовозобов'язаний відмовився з'явитися до територіального центру комплектування. 

Відео дня

"Суд визнав винним 48-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу (ст. 336 КК України). Його засуджено до реального покарання у вигляді 4 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Що може бути за неявку у військкомат після медкомісії

Якщо проігнорувати повістку третього чи четвертого виду - повістку-призов до ЗСУ та мобілізаційне розпорядження - загрожує серйозне покарання.

Коли людина пройшла медкомісію та її визнали придатною до військової служби, але не з’явилася до військкомату, настає кримінальна відповідальність.

Відповідно до ст. 336 Кримінального кодексу України ухилення від призову на службу у період воєнного часу карається позбавленням волі від трьох до п'яти років.

Вас також можуть зацікавити новини: