Аміна Окуєва / фото УНІАН

В організації вбивства добровольця Аміни Окуєвої підозрюється виходець із Чечні Салах Хумаідов. Йому заочно оголосили про підозру.

Читайте такожСБУ виклала записи розмов про планування вбивства росіянами добровольця Осмаєва

Про це з посиланням на джерело в поліції повідомляє «РБК-Україна». Стверджується, що підозрюваний оголошений у розшук.

Відео дня

"Салаху Хумаідову вчора заочно оголошено про підозру у вбивстві Окуєвої", - зазначив співрозмовник журналістів.

Напередодні стало відомо, що прокуратура повідомила про підозру організатору замовного вбивства добровольця Аміни Окуєвої і замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва.

Довідка УНІАН. 1 червня 2017 року в Києві було скоєно напад на подружню пару добровольців Осмаєва і Аміну Окуеву. Тоді нападник важко поранив Осмаєва. За даними поліції, нападником виявився агент російських спецслужб, який був легалізований і легендованй в Україні в лютому 2016 року під ім'ям Олександр Дакар. Він був затриманий.

30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль подружжя Окуєвої і Осмаєва на залізничному переїзді в Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення. 12 січня 2020 року правоохоронці заявили про затримання виконавців нападу, серед яких був Ігор Редькін. Він утримується під вартою.

14 квітня 2020 року контррозвідники СБУ затримали генерал-майора Шайтанова, який є одним з колишніх керівників Центру спецоперацій «А» СБУ, перебував на агентурному зв'язку під псевдонім «Бурлака» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова і причетний до нападу на українських добровольців.