"Сармата" вбили 31 липня 2018 року біля власного готелю / фото УНІАН

Обвинувачений в організації вбивства ветерана бойових дій на Донбасі Віталія Олешка на позивний «Сармат» бізнесмен з Дніпра Євген Бродський прокоментував свій відпочинок біля моря. Саме через це суд змінив йому адресу нічного домашнього арешту з Дніпра на базу відпочинку. Це викликало обурення у побратимів «Сармата», які голодують 14 день.

Про це він розповів у коментарі hromadske.

«Я не розумію чому це викликало такий резонанс. Було звернення до суду, для оздоровлення та відпустки дітей — я маю малолітню дитину. Літо. Це нормальне явище. Суд розглянув, усе законно і дав на це дозвіл», — сказав Бродський та додав, що вважає себе невинним і буде доводити це у суді. 

Відео дня

Читайте такожДо Стерненка вночі знову приходили поліцейські

«Тим більше, я вже понад рік перебуваю на нічному домашньому арешті. У денний час я пересуваюсь, займаюсь роботою. Жодного порушення з мого боку немає. Я хочу довести свою невинуватість, у чому я певен, і це все покаже час», — сказав Бродський.

Раніше суд дозволив Євгену Бродському поїхати на оздоровлення до Бердянська на 5 днів, змінивши при цьому йому нічний домашній арешт у Дніпрі на базу відпочинку. Побратими вбитого «Сармата», які голодують вже 14 день, обурилися таким рішенням. Вони вимагають повернути назад до СІЗО чотирьох обвинувачених, яких раніше суд звільнив з-під варти під домашній арешт. Прокуратура наголошувала на ризиках втечі, тиску на потерпілих і свідків. Втім на останнє судове засідання обвинувачені з’явилися з групою підтримки.

Євген Бродський, за даними слідства, є обвинуваченим співорганізатором вбивства, який фінансував злочин. Зокрема, в розмовах інших фігурантів злочину йдеться про $1000. Саме до нього нібито звернувся Михайло Сігіда після отримання замовлення на вбивство Олешка, а той знайшов Віктора Власюка, який, бувши лідером Дніпровської ОЗГ, надав людей-виконавців. Сам Бродський свою провину заперечує, хоч не виключає знайомство з Сігідою і Власюком.

29 травня суд звільнив з-під варти чотирьох обвинувачених у вбивстві Віталія Олешка: Михайла Сігіду, Миколу Ломаку, Олександра Обухова та Максима Владимиренкова. 

Учасника бойових дій на сході України Віталія Олешка на позивний «Сармат» вбили двома пострілами у спину та голову вдень 31 липня 2018 року біля власного готелю у Бердянську, де він мешкав зі своєю родиною. Підозрюваних виконавців злочину затримали того ж дня (Артем Матюшин, Микола Ломака, Олександр Обухов, Максим Владимеренков). Наприкінці серпня Артем Матюшин два викривальні свідчення на ймовірного організатора вбивства Михайла Сігіду.