Вечір пам'яті. Мешканці столичної багатоповерхівки, де стався вибух, влаштовують імпровізоване прощання - і з загиблими, і з будинком.

29 червня - саме 9 день, коли відбулася трагедія. Під завалами тоді загинуло п'ятеро людей, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожНа Позняках поруч із будинком, де стався вибух, палала багатоповерхівка (фото, відео)

Із зруйнованого під'їзду усіх відселили. Багато хто з мешканців нині перебуває в одному зі столичних інтернатів. Але є й ті, кому взагалі нікуди податися.

Мешканці, які винаймали квартири в будинку, не можуть забрати власних речей. А в інтернаті їх повідомили, що перебувати тут можуть тільки власники квартир.

Для такої категорії постраждалих, чиновники не передбачили жодної компенсації. Бо таке право мають тільки ті, хто були прописані в квартирах, а не ті, хто там фактично проживав.

Як повідомляв раніше УНІАН, вибух в десятиповерховому житловому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, стався 21 червня.

В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів. Поліція відкрила кримінальне провадження. Внаслідок вибуху без житла залишились 125 людей, які мешкали в квартирах однієї з секцій будинку. Зазначалось, що попередньо, загрози для інших секцій будинку немає.

Рятувальники дістали з-під завалів тіла п’ятьох осіб: двох жінок 1943 і 1974 р.н. і трьох чоловіків 1991, 1967, 1976 р.н.