Видання The Washington Post назвало найбільшого приватного донора ЗСУ

Американське видання The Washington Post називає бізнесмена Ріната Ахметова найбільшим приватним донором ЗСУ з 24 лютого 2022 року. Як йдеться у статті WP, він  віддав понад 100 млн доларів на військову і гуманітарну допомогу - від дронів до їжі. 

"Відтоді, як почалося російське вторгнення 24 лютого, Ахметов сказав, що не залишав Україну і живе в Києві, який став його домом з 2014 року. Він також став найбільшим приватним донором України під час війни. Він надав військову та гуманітарну допомогу на понад 100 мільйонів доларів — від дронів до їжі", — йдеться у матеріалі.

Також у The Washington Post Ахметов закликає до якнайшвидшого ухвалення "плану Маршалла" з інвестиціями в сотні мільярдів доларів та перетворення країни за зразком Заходу, а не Росії". Він наголосив, що мета такого кроку - побудова нової, сильної європейської України із сильними інститутами, верховенством закону, чіткими антикорупційними правилами, демократичною політичною системою та справедливим ставленням до громадян.

Відео дня

Видання звертає увагу на те, що Ахметов, як і решта представників великого бізнесу, публічно висловили свою патріотичну підтримку України та Зеленського.

Нагадаємо, бізнесмен з першого дня повномасштабної війни перебуває в Україні, а його підприємства забезпечують українських захисників бронею, бронежилетами та інженерними спорудами зі сталі.

Крім того, підприємства Ахметова у рамках ініціативи "Сталевий фронт" закуповують для потреб військових дрони, тепловізори, рації та інше обладнання.

З початку війни фонд бізнесмена, його підприємства спільно з ФК "Шахтар" передали на підтримку ЗСУ та гуманітарну допомогу 3,5 млрд грн.