Виробник Ceresit «Хенкель Баутехнік» надав мільйони гривень на гуманітарні проекти в Україні

За час війни український бізнес міжнародного гіганта Henkel "Хенкель Баутехнік (Україна)" реалізував гуманітарні проєкти на сотні мільйонів гривень, допомагав постраждалим громадам і співробітникам.

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповів Василь Дудник, генеральний менеджер компанії "Хенкель Баутехнік (Україна)", знаної за товарами для будівництва та ремонту Ceresit. За словами керівника компанії, діяльність її чотирьох заводів, які розташовані на території України, була призупинена у перший же день війни. Всі зусилля зосередили на питаннях безпеки співробітників і допомозі тим, хто її потребує.

"З перших годин війни були ухвалені критично важливі рішення: повна виплата зарплат на три місяці наперед – цим ми допомогли колегам та їхнім родинам організувати релокацію у безпечні місця, щоб люди мали все необхідне. Понад 600 співробітників отримали єдиноразову фінансову допомогу незалежно від місця перебування – і ті, хто залишався в Україні, і ті, хто вирішив поїхати. Компанія допомогла оплатити проживання в Україні та за кордоном. На фінансову допомогу колегам, сприяння релокації та їхнє облаштування на місцях компанія спрямувала за весь час майже 34 млн грн.", – розказав Василь Дудник.

Відео дня

За його словами, пакет гуманітарних ініціатив компанії для України та постраждалих від війни сягає сотень мільйонів гривень. Допомогу надавали з перших днів воєнного протистояння.

"Пакет допомоги для України від штаб-квартири Henkel надійшов у перші 48 годин війни – майже 44 млн грн. на гуманітарні місії та підтримку співробітників. Згодом його розширили до майже 170 млн грн. Близько 80 млн грн. – це фінансування гуманітарних проєктів і передання продукції задля підтримки постраждалих і біженців", – розказав генеральний менеджер "Хенкель Баутехнік (Україна)".

На заході України, де розташоване одне із виробництв продукції бренда Ceresit, волонтери компанії створили тимчасовий притулок для біженців у власних адміністративно-виробничих будівлях. Зі складів компанії по всій Україні "Хенкель Баутехнік" передавав на гуманітарні проєкти всі потрібні запаси: готову продукцію та пакувальні матеріали віддали волонтерам для допомоги постраждалим громадам для спорудження захисних укріплень соціально важливих об’єктів, ремонту лікарень і житла для біженців.

Значну підтримку українцям з власної ініціативи українцям надавали співробітники "Хенкель" із європейських країн. Там люди зібрали для допомоги Україні близько 100 тисяч євро, а Фонд імені засновника компанії Фріца Хенкеля підтримав таку ініціативу – подвоїв цю суму до понад 200 тисяч євро. Всі кошти надійшли до України на гуманітарні потреби.

За словами Василя Дудника, "Хенкель Баутехнік (Україна)" надасть Україні допомогу для повоєнного відновлення, зокрема запропонує нові унікальні продукти для ремонту, відбудови зруйнованого та створення нових об’єктів, у тому числі сучасні технологічні рішення у сфері термомодернізації, аби допомогти українцям, громадам і бізнесу заощаджувати енергоносії.

"Головна наша ідея — впровадження в Україні сучасних технологій, забезпечення якісними матеріалами та підтримка інженерним та інноваційним досвідом "Хенкель Баутехнік", – розказав Василь Дудник, генеральний менеджер "Хенкель Баутехнік (Україна)". – Додатково хочу зазначити, що компанія ухвалила рішення про пожертву широкого спектра будівельної продукції Ceresit на суму приблизно 40 млн грн. для поновлення об’єктів соціальної інфраструктури після завершення бойових дій".

Відновлення роботи двох із чотирьох заводів "Хенкель Баутехнік" на безпечних територіях України – також внесок компанії на підтримку економіки країни.

Міжнародна компанія Henkel — один із перших глобальних бізнес-лідерів, який засудив війну РФ проти України, підтримав заклик міжнародного співтовариства вивести війська з території України, а згодом оголосив про вихід і припинення бізнесу в РФ.