Більшість опитаних українців повністю вірять у перемогу над РФ, повідомили соціологи / фото ua.depositphotos.com

Переважна більшість українців впевнена в перемозі України у війні з РФ.

Про це свідчать передані журналістам результати дослідження, проведеного дослідницькою панеллю "Власна думка" за підтримки Інституту соціології Національної академії наук України.

Згідно з опитуванням, близько 79% українців на питання "Наскільки ви вірите в перемогу України у війні з Росією?" відповіли "повністю вірю", ще понад 14% зазначили, що "скоріше вірять", 2% респондентів відповіли "скоріше не вірю" та "зовсім не вірю", а 4,3% зазначили, що на це питання "важко відповісти".

Відео дня

Щодо часу, який потребує Україна для перемоги, українці вказали від кількох тижнів (15,8% респондентів) до кількох місяців (34,4%). 17,8% учасників дослідження вважають, що війна триватиме шість місяців-рік, 5,7% - що понад рік.

Дослідження проводилось 9-11 квітня серед 4 тис. 676 респондентів у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Параметри вибірки дослідження відповідають параметрам міського населення України за статтю, віком (14-55) і областю проживання до 24 лютого. Метод опитування: CAWI (Computer Assisted Web Interviewing).

Нагадаємо, Росія вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого.

Супротивник спершу бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирних людей, зокрема, в Києві, Чернігові, Харкові, Херсоні, Маріуполі, Миколаєві та в Одесі. Українська сторона давала ворогу відсіч.

На початку квітня стало відомо, що соціологічна група "Рейтинг" провела опитування та з'ясувала наступне: позбавлення мандатів депутатів із проросійських партій підтримують 90% опитаних українців, а заборону діяльності цих партій - 86% респондентів.

Вас також можуть зацікавити новини: