Ілюстрація REUTERS

Станом на ранок 25 червня рівень води у річці Бистриця в Івано-Франківській області знизився на півтора метра, вода відступає.

Про це повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків на сторінці у Facebook.

Зазначається, що вже зараз на деяких дамбах почнуться роботи, але вода подекуди йде не так швидко.

Відео дня

За його словами, негода відступає, рівень води в Бистриці вже знизився майже на 1,5 метра.

«Десь більше сходить Бистриця Солотвинська, менше - Бистриця Надвірнянська. Але йде падіння річки», - сказав Марцінків.

Читайте такожВ Івано-Франківській області через повінь опинилися заблокованими 300 людей

Також він нагадав місцевим жителям, які постраждали від паводку, що вони можуть звернутися до органів самоврядування з актами щодо завданих збитків і розраховувати на компенсацію.

"Вчора ми подали на допомогу державі. Чекаємо роз'яснення щодо відшкодування мешканцям. Прошу всіх, якщо є збитки: роздрукуйте фотографії, зробіть акт, що підтоплено гараж, підтоплено будинок... Нехай сусіди підпишуться. Потім буде виплачена компенсація", - зазначив мер.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади останніми днями призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. В Івано-Франківській області загинуло троє осіб.

У чотирьох областях України підтоплено близько 300 населених пунктів.

Найбільше від повеней постраждала Івано-Франківська область, де підтоплено понад 200 населених пунктів, до 29-х немає під’їзду. В області зруйновано 150 км автодоріг та 90 мостів.

24 червня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила комплекс невідкладних заходів для подолання наслідків стихійного лиха в західних областях України.

Сьогодні, 25 червня, відбудеться позачергове засідання Кабінету міністрів, на якому буде розглянуто питання ліквідації наслідків стихійного лиха.