Здорова Україна

Створення доступної інфраструктури для занять спортом дозволить покращити здоров’я українців та залучити якомога більше людей до активного способу життя. Для цього в населених пунктах країни вже до кінця року відкриють близько 700 сучасних "активних парків", інформує пресслужба Офісу президента.

"У межах програми президента Володимира Зеленського "Здорова Україна" триває реалізація проєкту "Активні парки – локації здорової України", який має на меті створення умов для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців. Зокрема, проєкт передбачає створення в українських містах локацій "активний парк" і "спортивний майданчик", - повідомляє ОП.

Близько 100 таких "активних парків" вже відкрито в різних куточках країни. Ще майже 600 будуть доступними до кінця року.

Відео дня

Особливістю нових спортивних майданчиків є те, що вони будуть абсолютно безкоштовними і розрахованими на будь-який рівень фізичної форми. Всі "активні парки" матимуть QR-коди з програмами тренувань, які представлятимуть зірки спорту, кіно, музики та навіть сам президент Володимир Зеленський.

Здорова Україна

Також у межах проєкту розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі. Передбачається будівництво 10 тис. таких об’єктів до кінця 2022 року.

Як пояснив заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, наразі Україна займає 115-те місце у світі за тривалістю життя. Однією з проблем є низька фізична активність, адже 73% громадян не мають доступу до сучасної й безкоштовної спортивної інфраструктури.

"Програма президента орієнтована на всі вікові категорії та групи населення. Ми хочемо, щоб якомога більше наших громадян були залучені до регулярних занять спортом. Щоб зміцнювалося здоров’я українців та знижувалися показники захворювань, що виникають через недостатню фізичну активність. Щоб покращувалися якість та тривалість життя людей", – зазначив Тимошенко.

Нагадаємо, у вересні на столичному ВДНГ відкрили перший в країні урбан-парк, створений за підтримки президентських програм "Велике будівництво" та "Здорова Україна". Як заявив на відкритті Володимир Зеленський, урбан-парки з’являться також у більшості обласних центрів та великих міст України.