Спортсменки муніципального спортивного клубу «Сумчанка», вигравши всі свої матчі, стали тріумфаторами відкритого чемпіонату Російської Федерації з індорхокею, що проходив у місті Дзержинську Нижегородської області.

Як передає кореспондент УНІАН, вперше в історії розіграшу чемпіоном РФ стала команда з України.

У прес-службі МСК «Сумчанка» повідомили, що команду, фактично було позбавлено можливості тренуватися в Сумах через відмову Української академії банківської справи НБУ надати їй для цього легкоатлетичний манеж. Тому спортсменки змушені були тренуватися за кордоном.

Відео дня

За результатами ігор багаторазові чемпіонки України продемонстрували величезну перевагу в класі, обігравши з великою перевагою всіх суперників: ХК «Електросталь» (Електросталь) з рахунком 14:1, «Вимпел» (Корольов) - 4:0, Динамо (Казань) - 14:0, «Метробуд» (Санкт-Петербург) - 11:2, «Мар’їно» (Москва) - 8:1 та «Волга-Телеком» (Нижній Новгород) - 5:2.

Наступним етапом підготовки до чемпіонату світу і Кубку європейських чемпіонів стане участь клубу і гравців національної збірної України (що складається в основному із сумчанок) в 25-му міжнародному турнірі з індорхокею «Лейпцизький ярмарок», що відбуватиметься з 21 по 23 січня у Німеччині.

А найбільш значущою подією індорхокейного сезону-2011 стане чемпіонат світу, що відбудеться 8-13 лютого у Познані (Польща). Національна збірна України з індорхокею кваліфікувалася на чемпіонат світу як чемпіон Європи-2010.

Суперниками команди в підгрупі будуть національні збірні Голландії, Чехії, Австрії, Аргентини та Казахстану.

Завершиться індорхокейний сезон участю МСК «Сумчанка» у Кубку європейських чемпіонів з індорхокею, що відбудеться з 25 по 27 лютого в німецькому Мангеймі.

Довідка УНІАН. Індорхокей - варіант хокею на траві, при якому ігри проходять на майданчику в залі у форматі "6 на 6 гравців".