Україна може залучити кошти Європейського Союзу на розбудову інфраструктури у рамках підготовки до фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012).

Що робили Ахметов і Ярославський у прикарпатській резиденції Ющенка
Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив заступник глави Секретаріату Президента України Олександр ЧАЛИЙ.

За його словами, глава Української держави Віктор ЮЩЕНКО та Президент Польщі Лех КАЧИНСЬКИЙ в ході своєї зустрічі визначили основні пріоритети діяльності українсько-польської Координаційної ради з підготовки до Євро-2012 на найближчий період. Це питання фінансування, а також питання розбудови інфраструктури двох країн.

Відео дня

Президенти також обговорювали, яким чином на ці потреби можна залучити кошти Європейського Союзу. О.ЧАЛИЙ зауважив, що в даному випадку у Польщі є більше можливостей, оскільки Польська Республіка має кошти Євросоюзу.

«Що стосується України, частину грошей (ЄС - УНІАН) може бути залучено для розбудови прикордонних пунктів перетину кордону, можливе залучення європейських грошей з Європейського банку реконструкції і розвитку на розвиток української інфраструктури для Євро-2012», - сказав О.ЧАЛИЙ.

Також він повідомив, що за результатами сьогоднішньої зустрічі урядам двох країн доручено до 15 вересня підготувати текст міждержавної угоди щодо проведення Євро-2012. О.ЧАЛИЙ нагадав, що президенти домовились провести наступну зустріч на території Польщі орієнтовно наприкінці вересня - у першій декаді жовтня. О.ЧАЛИЙ висловив переконання, що на цій зустрічі угоду буде підписано.

Відповідаючи на запитання журналістів, в якій якості на зустрічі були присутні бізнесмени Рінат АХМЕТОВ та Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ, О.ЧАЛИЙ зауважив, що в рамках сьогоднішнього розширеного засідання делегацій двох держав відбулась презентація проекту підготовки до Євро-2012, який розробила консалтингова компанія «Маккензі». О.ЧАЛИЙ зауважив, що ця робота була проведена за сприяння Р.АХМЕТОВА.

О.ЯРОСЛАВСЬКИЙ залучений до підготовки до Євро-2012 в частині фінансування, реконструкції стадіону та інших інфраструктурних об’єктів у Харкові, а Р.АХМЕТОВ є одним з ключових інвесторів побудови стадіону у Донецьку.