Олег Блохін / ФФУ

Легендарний у минулому футболіст Олег Блохін, який наприкінці минулого року став співголовою Ради стратегічного розвитку професіонального футболу ФФУ, розповів про розвиток дитячо-юнацького футболу в Україні.

"Зрозуміло, що без якісної роботи в дитячо-юнацькому футболі ми можемо тільки мріяти про успіхи національної збірної. Тому я хотів би подякувати керівникам ДЮФЛУ, тренерам, які працюють у дитячо-юнацькому футболі, за роботу. Не завжди ця робота отримує гідну винагороду. Але, як ви знаєте, ФФУ працює над механізмом виплат школам і тренерам за якісну підготовку гравців.

Читайте такожПавелко — після обрання Виконкому УЄФА: спасибі Бубці, Шевченку, Блохіну і Бєланову

Відео дня

Хочу звернутися ще з таким проханням - давайте допоможемо нашим дітям знати історію українського футболу! Нам є чим пишатися! У нас відразу три футболісти стали володарями "Золотого м'яча". Не кожна країна може похвалитися такими досягненнями.

Але нещодавно я був на дитячому турнірі серед восьмирічних гравців. Запитав, хто я такий, і жоден з хлопчаків не відповів. Хоча при цьому їхні батьки підходили, просили фото та автограф. Навіть коли я полегшив завдання для дітей і запитав, хто такий Андрій Шевченко, не всі змогли відповісти. А ось про Мессі і Роналду вони багато чого мені розповіли. Тому давайте подумаємо, як нам зробити так, щоб діти знали футбольну історію нашої держави. Повторюю, нам є чим і ким пишатися, і забувати свою історію не можна!

Але, пам'ятаючи про минуле, треба думати про майбутнє. І, повторюся, мені подобається те, що зараз робить для розвитку дитячо-юнацького футболу федерація. Я, в свою чергу, чим зможу – допоможу", - зазначив Олег Блохін, якого цитує сайт телеканалу "Футбол".

Нагадаємо, виконком ФФУ, який пройшов 27 грудня в Будинку футболу, затвердив Олега Блохіна головою ради стратегічного розвитку професіонального футболу ФФУ.