Фран Сіль пропустить матчі Ліги Європи з "Челсі" / REUTERS

Головний лікар київського «Динамо» Леонід Миронов розповів про майбутню операцію  Франа Соля, який отримав травму в матчі з «Десною», а також про хід відновлення Артема Бесєдіна.

- Вчора у Барселоні Франа обстежив професор Рамон Кугат. Він прийшов до висновку, що Солю все-таки знадобиться операція, пошкодження виявилося серйозним, - зазначив доктор в коментарі офіційному сайту Динамо. - Однак операція відбудеться не сьогодні, а завтра, оскільки для її проведення був викликаний професор із США, спеціаліст з лікування саме таких ушкоджень плечового суглоба. Він буде асистувати професор Рамону, так як операція належить досить складна. Сьогодні він прилетить в Барселону, тому операцію відклали на один день. Після артроскопії фахівці визначать більш точний характер і ступінь ушкодження і тоді стануть відомі терміни реабілітації.

Подібні травми є вкрай рідкісними для футболістів. В тому епізоді суперник, по всій видимості, зачепив Соля по руці, Фран впав від цього удару, невдало приземлившись на плече, що призвело до ще більш серйозного ушкодження, - додав головний динамівський медик.

Відео дня

Що стосується ще одного нашого форварда, Артема Бесєдіна, який також знаходиться в лазареті, зараз він вже проходить фізичну реабілітацію, а також медичну. З ранку до вечора він проходить дуже багато процедур – працює в тренажерному залі під керівництвом реабілітологів, потім – в басейні, далі проходить фізіотерапевтичні процедури, після чого йде до масажистам на охолодження, також проходить лімфодренаж, до того ж йому накладають спеціальні мазі, які сприяють швидкому загоєнню рубців. За нашими прогнозами, відновлення Артема триватиме ще півтора місяці, - підсумував Миронов.