ФК "Шахтар" представив новий клубний літак / ФК "Шахтар"

У Міжнародному аеропорту Бориспіль відбулася презентація оновленого клубного літака донецького "Шахтаря".

"Шахтар" спільно з українською авіакомпанією SkyUp представив брендований Boeing 737-700 NG. Повітряне судно забарвлене в клубні кольори гірників - помаранчевий і чорний, повідомляє офіційний сайт ФК "Шахтар".

У квітні, після заміни крісел, повітряне судно поповнить флот авіакомпанії SkyUp Airlines і буде здійснювати міжнародні пасажирські перевезення та рейси для ФК "Шахтар".

Відео дня

Максимальна дальність польоту судна за повної завантаженості становить 3,3 тисячі кілометрів, тривалість – 4 години 12 хвилин (без завантаження з повними паливними баками – 6,2 тисячі кілометрів і 7 годин 25 хвилин). Максимальна висота польоту літака – 12,57 км, крейсерська швидкість – 850 км/ч.

ФК "Шахтар"

Розмах крил літака, який важить понад 38 тонн, становить майже 36 метрів, а довжина судна – понад 33 метрів.

"Емоції переповнюють. Сьогодні в історії нашого клубу дуже символічний день. Вперше наша команда буде мати можливість літати в наших брендованих кольорах. Це не просто літак – це демонстрація наших амбіцій. Ми хочемо показати, що хочемо бути не тільки першими на землі, але і в повітрі. Я хочу, щоб цей літак був візитною карткою нашого клубу", – сказав гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін.

"Це великий привілей для "Шахтаря" – плоди партнерства з компанією. Це дійсно щось дуже особливе для нас, і це велика гордість. Ми дуже багато літаємо, тому для нас це дуже велика честь. І привілей літати з компанією SkyUp. Цей літак буде нашим домом протягом багатьох годин у повітрі. Сподіваюся, ми разом з компанією будемо продовжувати перемагати. Упевнений, що ми будемо літати набагато вище, ніж раніше", – заявив головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека.

Серед гостей на урочистій церемонії були також футболісти команди Андрій П'ятов, Жуніор Мораєс, Тарас Степаненко, Віктор Коваленко.

ФК "Шахтар"