На стадіоні "Чорноморець" в Одесі відбувся матч за Суперкубок України між київським "Динамо" і донецьким "Шахтарем".

Перший тайм практично весь пройшов під диктовку підопічних Луїша Каштру. "Гірники" могли забивати на старті поєдинку, коли Бойко відбив удар Марлоса в "дев'ятку".

Читайте такожДинамо - Шахтар - 2:1: відео голів, онлайн матчу за Суперкубок України

Відео дня

Кияни відповіли гострою контратакою з передачею Караваєва в центр штрафної, але Вербич пробив у захисника. Перед самою перервою "Шахтар" вийшов вперед. Після подачі з кутового м'яч відскочив до Алана Патріка - бразилець потужним ударом розстріляв нижній кут воріт киян.

У другому таймі динамівці більш активно пішли вперед, проте донеччани успішно діяли на контратаках і могли збільшити перевагу, але на останньому рубежі надійно діяв Бойко.

До 80-й хвилині здавалося, що "Шахтар" вже не упустить перемогу, але динамівці несподівано зрівняли рахунок. Бурда після подачі з кутового виграв боротьбу у захисника і відправив м'яч у ворота головою. Через дві хвилини кияни шокували суперника: Гармаш прийняв навіс в штрафний "Шахтаря" і в падінні пробив низом точно в дальній кут воріт П'ятова.

На останніх хвилинах "гірники" всіма силами пішли вперед, але м'яч після удару Тете забрав Бойко, а решта атаки до гостроти біля воріт киян не привели.

"Динамо" в восьмий раз у своїй історії завоювала Суперкубок України і зрівнялася за цим показником з "Шахтарем".

Це був перший офіційний поєдинок для нового головного тренера "гірників" Луїша Каштру.

"Динамо" - "Шахтар" - 2:1

Голи: Бурда, 81, Гармаш, 83 - Алан Патрік, 45+3

"Динамо": Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Гармаш, Буяльський, Караваєв (де Пена, 68), Вербич (Цітаішвілі, 74), Бєсєдін

"Шахтар": П'ятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, Соломон (Тете, 66), Марлос, Алан Патрік, Тайсон, Мораєс

Попередження: Хочолава - Буяльський, Кадар

Раніше УНІАН повідомляв, що в першому матчі нового сезону УПЛ "Зоря" обіграла "Ворсклу".