Динамо обіграло Гент у першому матчі / фото REUTERS

У вівторок, 29 вересня, на НСК "Олімпійський" в Києві "Динамо" проведе матч-відповідь проти бельгійського "Гента" в раунді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів 2020-2021.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Динамо - Гент.

Динамо - Гент: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Початок зустрічі - о 22.00.

Перший матч команд у Бельгії завершився перемогою українського гранда з рахунком 2:1. Тепер у киян є перевага у вигляді двох голів на виїзді.

Динамо - Гент: прогноз букмекерів

"Динамо"

Кияни близькі до виконання завдання, яке було провалене в останні сезони. Вихід до групового раунду Ліги чемпіонів стане визначальним фактором у векторі подальшого розвитку клубу. В першу чергу, це принесе "Динамо" серйозні гроші, які можуть піти на підсилення складу. Крім того, клубу давно пора повертати репутацію регулярного учасника ЛЧ.

Старт сезону показав, що команда не зробила якийсь космічний крок вперед за якістю гри, але Мірча Луческу вніс головні зміни, які дозволили здобувати результат. Саме цей факт переважує всі негативні моменти.

Спочатку була перемога в Суперкубку, потім "Динамо" пройшло у кваліфікації ЛЧ нідерландський АЗ, а стабільність в матчах УПЛ показала, що все це не є випадковістю.

Динамівці довели у Бельгії, що готові терпіти та працювати на полі. Допомогло і видалення Безуса у складі "Гента", проте ще більш важливо було забити переможний гол у більшості. І команді це вдалося.

Після повернення з Бельгії динамівці провели поєдинок з "Минаєм" і розгромили новачка УПЛ з рахунком 4:0. Тут хочеться відзначити навіть не результат, а повноцінне повернення до складу лідерів столичного клубу - Беньяміна Вербича і Віктора Циганкова. Вінгери вийшли на поле в старті та в цілому продемонстрували непогану готовність.

Лазарет у "Динамо" поки не порожніє. Там залишається центрбек Микита Бурда, а його колега по позиції Денис Попов тільки приступив до тренувань. Гру з "Минаєм" через стару травму пропускав Жерсон Родрігес, тому цілком ймовірно, що він почне матч в запасі.

"Гент"

Бельгійська команда зовсім має проблеми по всіх фронтах. Гра не клеїться, тренерів змінюють, а футболісти травмуються.

"Гент" в семи турах чемпіонату Бельгії здобув всього дві перемоги та зазнав п'ятьох поразок. Після першої зустрічі з "Динамо" команда провалилася у грі з "Левеном" - 2:3. При цьому рахунок по ходу зустрічі був 0:3, після чого його вдалося скоротити двома забитими голами з пенальті.

На попередній стадії відбору ЛЧ "Гент" пройшов віденський "Рапід" (2:1), але потім настала чергова чорна смуга.

Кадрова ситуація у команди теж не з простих. Не грає через травму лідер колективу Свен Кумс, дискваліфікацію відбуватиме українець Роман Безус, а форвард збірної України Роман Яремчук не полетів до Києва через травму і бажання змінити клуб до закриття трансферного вікна.

Крім того, не допоможе "Генту" Вадіс Одіджа-Офойє. В Україну прилетіла "десятка" бельгійців Георгі Чакветадзе, але грузин тільки повернувся в стрій після травми, тому є питання до його ігрової форми.

Слова перед матчем

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу:

"На нас чекає дуже складна гра проти хорошого суперника. Вони грають під великим тиском, оскільки були незадовільні результати в останніх матчах. Але сама гра, в тому числі в останньому поєдинку, була на високому рівні. Тому я чекаю відповідну реакцію від своїх гравців, тому що по-іншому буде дуже складно".

Головний тренер "Гента" Вім де Деккер:

"На даний момент у команди хороший моральний стан. "Динамо" - сильний суперник, з яким важко грати, але ми знаємо, як з ним грати. Збираємося діяти спокійніше, ніж в Генті. Сподіваємося використовувати деякі нові речі. У нас є стимул виступати в Лізі чемпіонів. Спробуємо показати все, на що ми здатні і виграти протистояння".

Орієнтовні склади

"Динамо": Бущан, Караваєв, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Циганков, Буяльський, Де Пена, Супряга

"Гент": Руф, Кастро-Монтес, Арсланагіч, Пластун, Мохаммаді, Овусу, Дорш, Самуаз, Депуатр, Кляйдінст, Ньянгбо

Арбітр

Головним рефері поєдинку призначений 39-річний поляк Шимон Марчиняк.