Валерій Лобановський / фото УНІАН, Іван Тимченко

29 травня відбулася презентація документального аудіосеріалу про великого українського тренера Валерія Лобановського, який випустив медіасервіс MEGOGO.

Аудіосеріал отримав назву "Маятник".

Проект розповідає про життя і футбол Лобановського, якому в 2021 році могло б виповнитися 82 роки, від початку кар'єри і до останнього матчу в якості тренера. Серіал складається з семи частин, що охоплюють різні періоди.

Відео дня

Героями аудіосеріалу виступили друзі та знайомі великого тренера. У їх числі - перший президент України Леонід Кравчук, відомі екс-футболісти Олег Протасов і Валерій Яремченко та багато інших.

"Аудіосеріал "Маятник" зібрав історії, які раніше ніколи не звучали і кожна з яких показує різні сторони Валерія Васильовича. Лобановського знають в основному як тренера, але ми подивилися на нього і як на гравця, який мав свій особливий стиль, і як на багатогранну особистість крізь призму відносин з іншими", - сказав директор зі стратегічного розвитку MEGOGO Іван Шестаков.

Читайте також"Грали ті, кого не знудило": Шевченко пригадав роботу з Лобановським

Прослухати аудіосеріал безкоштовно можна на сайті MEGOGO, а також в мобільному додатку в розділі "Аудіо".

Валерій Лобановський: головні титули в тренерській кар'єрі

  • Київське "Динамо" 8 разів ставало чемпіоном Радянського Союзу і 5 разів чемпіоном України, коли тренером був Лобановський.
  • Очолювана Валерієм Лобановським збірна СРСР була бронзовим призером Олімпіади-1976 і срібним - Євро-1988.
  • У послужному списку тренера перемоги в Кубку володарів кубків 1975-го і 1986 років і в Суперкубку УЄФА 1975 року.