Микола Матвієнко / фото УНІАН

Всі футболісти "Шахтаря" не зможуть допомогти збірній України в товариському матчі з Францією через коронавірус у донецькому клубі.

Читайте такожДва основних гравці Шахтаря і збірної України здали позитивні тести на коронавірус

Про це повідомляє УАФ.

Відео дня

У воротаря Андрія Пятова і півзахисника Тараса Степаненка був підтверджений коронавірус, після чого разом з ними на самоізоляцію вирушили інші "гірники" - Микола Матвієнко, Віктор Коваленко, Марлос і Жуніор Мораєс. Таким чином, вони не допоможуть збірній України в матчі з французами.

Раньше стало відомо, що до команди викликані воротар "Олександрії" Юрій Паньків та півзахисник "Динамо" Володимир Шепелєв. Тепер повідомляється, що з резервного списку в основний переведено гравця бельгійського "Гента" Романа Безуса.

З Києва до Парижа вилетіли десять гравців, що представляють клуби УПЛ. Гравці зарубіжних команд будуть добиратися до Франції в індивідуальному порядку.

Заявка збірної України на матч з Францією:

Воротарі: Андрій Лунін ("Реал", Іспанія), Георгій Бущан ("Динамо"), Юрій Паньків ("Олександрія");

Захисники: Віталій Миколенко, Олександр Караваєв, Ілля Забарний (всі - "Динамо"), Едуард Соболь ("Брюгге", Бельгія), Богдан Михайличенко ("Андерлехт", Бельгія), Євген Чеберко (ЛАСК, Австрія), Ігор Пластун ("Гент", Бельгія), Юхим Конопля ("Десна");

Півзахисники: Андрій Ярмоленко ("Вест Хем", Англія), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Владимр Шепелєв (всі - "Динамо"), Руслан Малиновський ("Аталанта", Італія), Євген Макаренко ("Кортрейк", Бельгія), Ігор Харатін, Олександр Зубков (обидва - "Ференцварош", Угорщина);

Нападник: Роман Яремчук ("Гент", Бельгія).

Збірна України: матчі в жовтні

  • 7 жовтня збірна України проведе товариський матч проти збірної Франції.
  • 10 жовтня українцям належить зіграти в Лізі націй проти Німеччини, а 13 жовтня - проти Іспанії. Обидві зустрічі пройдуть на "Олімпійському" в Києві з присутністю вболівальників на трибунах.
  • Збірна України втратила 12 гравців через травми та СOVID-19 після того, як Андрій Шевченко вперше оголосив список футболістів на жовтневі матчі.