Олександр Башенко наполягає на виключенні Анни Соловей із збірною України / фото: tsn.ua

Голова Федерації велоспорту України Олександр Башенко, який у Facebook образив чемпіонку Європейських ігор-2019 Анну Соловей, прокоментував скандальну ситуацію.

Слова Башенка наводить ТСН.

"Підгрунтя мого поста полягало в тому, щоб показати обласним структурам, що втрачати таких спортсменів, великих спортсменів, як Аня - це погано. Чому Аня так відреагувала? Тому що вона велика спортсменка, вона має право на цю реакцію. Людина, яка приносить державі золоту медаль, - має право на таку реакцію. Але я як президент федерації маю право на свою думку", - сказав Башенко.

Відео дня

Читайте також"Будеш смердіти - проженемо": голова Федерації велоспорту України публічно образив чемпіонку Європейських ігор

При цьому тут же голова ФВУ вже заявив, що Соловей не мала права так реагувати:

"Вона - член збірної команди держави. У нас держава - 40 мільйонів чоловік. Член збірної команди повинен бути прикладом у всьому. Член збірної команди не має права на бурхливу реакцію. І я безумовно буду наполягати, щоб її виключили зі збірної команди".

Башенко заявив, що прощає спортсменку, яку образив:

"Чому вона образилася, я не розумію. Великі спортсмени мають право на емоційну реакцію, я її прощаю (сміється). Але у збірній її не буде! Або її не буде, або її тренера не буде. Якщо ти псих - відповідай за свої психічні реакції. Я думаю відповідальним повинен бути тренер".

Нагадаємо, конфлікт функціонера і спортсменки розгорівся після того, як ФВУ на своїй офіційній сторінці в соцмережі привітала з перемогою спортсменки голову Київської федерації велоспорту Сергія Мухомора. У Соловей це привітання викликало подив, так як Мухомор не причетний до її перемоги, про що вона написала в коментарях.

Слідом Башенко нахамив Соловей: "Ти відкрила рот, тепер ти будеш за це платити", "Будеш смердіти - проженемо і не згадаємо, як звати". Також функціонер назвав спортсменку "принцесою".

Як повідомляв УНІАН, раніше з'явилася реакція Міністерства молоді та спорту на скандал.