Росія може збільшити хакерські атаки на уряд України / фото ua.depositphotos.com

Сполучені Штати направляють більше своїх кіберсил за кордон, щоб допомогти іншим країнам, в тому числі й Україні, боротися з хакерами. Про це заявив генерал-майор армії США Вільям Хартман, повідомляє Reuters.

Він також розповів, що США направили 43 фахівці в Україну, яка бореться з російськими кібернападами в розпал війни.

"Ми відправляємо оборонні групи, і вони полюють на загальних супротивників, знаходять інструменти та можливості", - сказав Хартман.

Відео дня

Як повідомляється, за останні три роки Збройні сили США Cyber National Mission Force (CNMF) провели 47 таких оборонних кібероперацій в 20 країнах.

Хакерські атаки росіян на Україну

Як повідомляв УНІАН, в Україні нещодавно знайшли зрадників, які допомагали ФСБ здійснювати хакерські атаки на уряд. Ними виявилися колишні співробітники СБу, які в 2014 році перейшли на бік ворога.

За даними світових фахівці, російські хакери посилять кібернаступ на Україну в 2023 році. Зокрема, в Google вважають, що росіяни посилять спроби нашкодити кіберпростору України на тлі нових поразок російських військ на фронті. 

Також кібер-фахівці вважають, що крім можливих кібератак проти України, Російської хакери також можуть атакувати ресурси країн-членів НАТО. 

Вас також можуть зацікавити новини: