Останній бюджетний iPhone SE вийшов у березні 2022 року / фото Apple

Apple зазвичай оновлює свої бюджетні iPhone SE раз в два роки. Оскільки остання модель в лінійці була представлена у березні 2022-го, її наступник повинен був вийти в 2024 році. Однак її, схоже, не буде, як і інших доступних айфонів.

Наприкінці грудня Мін-Чі Куо вже повідомляв, що Apple перенесла або і зовсім скасувала реліз потенційного iPhone SE 4 через низький попит на бюджетні моделі смартфонів компанії. Тепер Інсайдер говорить, що мова все ж про скасування релізу.

Передбачається, що Apple могла прийняти таке рішення через нижчу, ніж очікувалося, продуктивність власного 5G-модему. Спочатку їх повинні були протестувати на iPhone SE, а потім вже, якщо все пройде без проблем, потрапити в iPhone 16. Але оскільки смартфон не вийде, цілком ймовірно, що iPhone 16 продовжать оснащуватися чіпом бездротового зв'язку від Qualcomm.

Відео дня

Інша причина, по якій iPhone SE більше не актуальний для Apple – зниження попиту на менш дорогі моделі iPhone. Цифри показують, що користувачам цікаві тільки Pro-моделі номерних айфонів, які отримують всі головні фішки.

Що Apple представить нам на початку 2023 року

За даними аналітика і редактора Bloomberg Марка Гурмана, перша презентація Apple в новому році відбудеться в березні. На ній покажуть новий MacBook Pro в 14- і 16-дюймовому дизайні та, можливо, 15,5-дюймовий MacBook Air.

При цьому Гурман запевняє, що ніяких серйозних нововведень в MacBook Pro наступного покоління, крім нової обчислювальної платформи та, можливо, більш швидкої оперативної пам'яті, чекати не варто. Змін в дизайні теж буде мінімум – ноутбуки оновили зовсім недавно.

Також відомо, що Apple продовжує роботу над 24-дюймовим iMac з системою-на-чіпі M3. Але він буде випущений восени разом з новими айфонами.

Вас також можуть зацікавити новини: