Як легко видалити дублікати контактів на Android / ілюстрація REUTERS

Резервне копіювання – часта проблема, яка може з'являтися в смартфонах Android. Будь-то випадково, або при використанні декількох сім-карт є ймовірність отримати забиту телефонну книгу контактами-дублікатами.

Такі рядки мають однакову назву, однакові номери та інші дані. Вони займають місце і часом добряче дратують. Про те як швидко почистити та об'єднати контакти різними способами й буде ця стаття. 

Видалення дублікатів вручну на Android

Якщо дублікатів не так багато, їх легко можна видалити вручну. Обов'язково переконайтеся, що контакти дійсно дублюються і номери в записах однакові. 

Відео дня

Знайдіть потрібний контакт у системній програмі "Контакти" та натисніть "Змінити контакт". Виберете зі списку значення "Видалити" і підтвердьте дію. Непотрібний контакт віддалиться. 

Видалення дублікатів у стандартній телефонній книзі Android

Стандартний додаток "Контакти" може видалити дублікати автоматично.

Для цього необхідно відкрити телефонну книгу, зайти в меню і вибрати "Об'єднати й виправити". Знайдіть пункт "Об'єднати контакти"і  натисніть "Об'єднати" для того, щоб позбутися від дублів або "Об'єднати всі", щоб почистити весь телефонний список разом. 

Видалення дублікатів через "Google Контакти"

Те ж саме можна зробити й через веб-версію "Google контактів" з браузера. Спосіб актуальний, якщо під рукою є комп'ютер. 

Перейдіть за посиланням до Контакти Google і виберіть "Об'єднати та виправити" у меню збоку. Після цього, натисніть "Об'єднати" для одиничних контактів або "Об'єднати всі", щоб виправити все одним кліком. 

Як видалити контакти дублікати з телефону в надбудові виробника

Якщо операційна система Android у вас не "чиста", а має додаткові модифікації від виробника, то паралельно з телефонною книгою йдуть фірмові додатки з функцією видалення дублікатів контактів. 

Відкрийте програму "Телефон", знайдіть пункт "Контакти" і перейдіть в "Налаштування". Виберіть "Об'єднання дублікатів" і натисніть "Об'єднати" для запропонованих зі списку варіантів. 

Скріншот

Видалення дублікатів через спеціальні додатки

Існує безліч додатків для видалення дублікатів, які відрізняються корисним функціоналом і простотою у використанні. Один з найпопулярніших додатків – Cleaner. Він повністю безкоштовне і дозволяє користувачеві ефективно очищати свій телефон.

Після запуску програми натисніть на вкладку "Злиття" та запустіть процес. Підтвердьте дію і додаток самостійно обробить всі дублікати.

Скріншот

Раніше УНІАН ділився порадами, як правильно підібрати навушники, щоб не пошкодувати про покупку

Також рекомендували, як правильно почистити динамік на телефоні. Так, при легкому забрудненні можна скористатися спеціальними додатками, які "пробивають" сторонні частинки назовні.

Вас також можуть зацікавити новини: