Як відключити безпечний режим на Android: простий спосіб ./ ілюстрація REUTERS

Як і в інших ОС, безпечний режим в Android використовується для знаходження помилок і неполадок в операційній системі користувача і подальшого їх усунення.

Після запуску такого режиму відключаються всі встановлені користувачем застосунки, а з системою запускаються виключно стандартні служби та функції. Водночас на екрані з'являється відповідний напис про працюючий безпечний режим на Android. 

За допомогою такого підходу можна виявити, що причина збоїв роботи смартфона лежить в установленому програмному забезпеченні. У більшості випадків видалення непотрібних програм допомагає розв'язувати цю проблему і привести смартфон в норму. 

Відео дня

Запуск безпечного режиму здійснюється через діалог виключення смартфона по довгому натисненню на один з пунктів, тому його часто активують випадково. Втім, дезактивується він також просто. 

Алгоритм відключення безпечного режиму Android

Даний спосіб підходить для більшості сучасних пристроїв на Android. Для деактивації безпечного режиму необхідно: 

  • Затиснути кнопку включення пристрою. 
  • Утримувати її, поки не з'явиться відповідне діалогове меню. 
  • Вибрати пункт "Перезапустити" або "Вимкнути" (після чого включити пристрій). 

Скріншот

Після запуску пристрою, безпечний режим не буде використовуватися. У разі, коли перезавантаження не працює за таким принципом, необхідно просто зажати кнопку вимикання приблизно 30 секунд і пристрій примусово припинить роботу.

Відключаємо безпечний режим Android через оповіщення

Якщо з'явилося відповідне повідомлення про працюючий безпечний режим, необхідно у відкритій шторці повідомлень натиснути по потрібному повідомленням і вибрати кнопку "Вимкнути".

Телефон перезапуститься і повернеться до початкового стану. 

До речі, якщо ви нещодавно придбали новенький Android-смартфон, рекомендуємо приділити особливу увагу його первинному налаштуванню. Вважається, що операційна система від Google набагато функціональніша, але складніше в освоєння в порівнянні з iOS, яка стоїть в айфонах.

Тому важливо відразу все налаштувати правильно, щоб отримати максимальне задоволення від користування пристроєм. УНІАН ділився порадами, що потрібно зробити відразу після покупки нового Android-смартфона.

Вас також можуть зацікавити новини: