Смартфони на Android знецінюються набагато швидше, ніж Айфони / фото ua.depositphotos.com

Смартфони Apple виявилися найвигіднішими при перепродажі, в той час, як пристрої на Android знецінюються на вторинному ринку куди швидше: деякі з них сильно дешевшають всього через два місяці після виходу.

Це випливає зі звіту компанії SellCell. Вивчивши ціни на базові моделі флагманів Apple, Samsung і Google, аналітики з'ясували, що через два місяці після покупки iPhone 14 втрачає в середньому 31% вартості на вторинному ринку, являючи собою оптимальну інвестицію.

Водночас Samsung Galaxy S23 всього через два місяці після виходу знецінився на вторинному ринку в середньому на 43,3%, А Galaxy S23 Ultra на 1 ТБ в стані "як новий" втратив в ціні 52,7%. Схожим чином йдуть справи й з серією Google Pixel 7.

Відео дня

Показово, що торік статистика для Galaxy S22 виглядала ще гірше: він знецінювався втричі швидше, ніж звичайний iPhone 13. При цьому якщо враховувати різницю у втраті вартості за пів року з первісною ціною, то минуле покоління смартфонів Apple обійшло нинішнє на 5,7%.

Джерело: SellCell

За висновком аналітиків, найбільш прибутково продавати старі Айфони. Наприклад, iPhone 14 (128 ГБ) можна продати на вторинному ринку на 29% дешевше РРЦ, iPhone 14 Pro (128 ГБ) – мінус 33,7%, а iPhone 14 Pro Max (128 ГБ) – лише 13,6%. 

Раніше УНІАН ділився рейтингом найкращих Android-смартфонів 2023 року в категорії "топ за свої гроші". У найдешевшій категорії лідирує Redmi Note 11T Pro, а в найдорожчій – Red Magic 8 Pro+.

І якщо ви думаєте змінити iPhone на Android, ми зібрали найцікавіші варіанти для різних користувачів і різних бюджетів.

Вас також можуть зацікавити новини: