Кращі альтернативи iPhone в 2023 році / ілюстрація REUTERS

Багато користувачів Android з часом переходять на iPhone. Але останнім часом все частіше зустрічається зворотний перехід, і вже "яблучні  користувачі придивляються до пристроїв на новій для них операційній системі.

На Android, на відміну від iOS, є дійсно доступні смартфони, багато з яких при доступному ціннику можуть похвалитися рядом характеристик старших і більш дорогих побратимів-флагманів.

Альтернатива iPhone SE на Android

Якщо ви фанатієте по класичному дизайну з величезними рамками та маленькими габаритами, то варто звернути увагу на торішній Xiaomi 12T.

Відео дня

Він оснащений продуктивним чипсетом, високоякісним AMOLED-екраном з високою роздільною здатністю, камерою на 108 Мп і швидкою зарядкою потужністю 120 Вт, що робить його одним з найкращих смартфонів у своєму класі.

фото Xiaomi

iPhone XR

Попри те, що iPhone XR вийшов мало не 5 років тому, він все ще користується популярність завдяки відносній компактності та збалансованості за всіма характеристиками.

Представлений в кінці 2021-го та випущений на початку 2022 Xiaomi 12Х – відмінна заміна "іксару". Він володіє топовими характеристиками, включаючи вигнутий OLED-дисплей, якісна камера в компактному корпусі, крута "фронталка", стереодинаміки, велика батарея і швидка зарядка.

В цілому, в цій ціновій категорії гаджет відпрацьовує кожну копійку. Такі смартфони як Xiaomi 12Х на ринку зараз рідко зустрінеш.

фото Xiaomi

iPhone 11

Дані показують, що за останній місяць багато людей проявили інтерес до iPhone 11 – на сьогодні це один з найкращих айфонів в плані ціна-якість. Але якщо ви шукаєте найбільш збалансований апарат в межах 15 000 грн, то Google Pixel 6 - найкращий вибір.

Хоч у "гуглофона" є об'єктивні недоліки, зокрема, фірмовий чіп Google Tensor програє більшості конкурентів в плані продуктивності та стабільності, а офіційно в Україні він не продається, у флагмана купа переваг. Головний серед них – якісна подвійна камера на 50+12 Мп, яка знімає краще айфонівської.

Пристрій також отримав оптичну стабілізацію, що забезпечує плавність відео і високу якість нічної зйомки. Ще багатьох користувачів радує відсутність оболонок – "чистий" Android по-своєму гарний і мінімалістичний, плюс для нього свіжі оновлення виходять раніше за інших.

фото Google

iPhone 12

Багато користувачів досі розглядають випущений у 2020 році iPhone 12 до покупки, попри те, що на ринку є куди більш привабливі пропозиції. Наприклад, OnePlus 10 Pro.

Судіть самі: пристрій отримав передову LTPO AMOLED-матрицю діагоналлю 6,7 дюйма з роздільною здатністю QuadHD, частотою оновлення від 1 до 120 Гц і піковою яскравістю 1300 ніт. З камерами тут теж все в порядку: телевик на 8 Мп забезпечує оптичний 3,3 х зум, а 50-Мп "ультраширік" досі тримає звання найкращого на ринку.

Нарешті, "прошка" має відмінну автономність завдяки місткому акумулятору на 5000 мАг – смартфона вистачає на день активного використання. У комплекті до нього йде 80-ватний адаптер, який поповнює акумулятор з 0 до 100% за пів години.

фото OnePlus

iPhone 13/14

iPhone 14 і 14 Plus вийшли, м'яко кажучи, провальними. Відмінностей від 13-го покоління по мінімуму, а за найдешевшу модель з обсягом пам'яті 128 гігабайтів в Україні просять від 40 000 грн.

На початку січня був представлений новий OnePlus 11, який може стати відмінною заміною останнім айфонам. Він має новий чипсет Snapdragon 8 Gen 2, потужності якого вистачить ще на 4-5 років, а також 50-мегапіксельний сенсор, який, хоч і не найкращий на ринку, але все ж вартий уваги.

Його головний "мінус" – апарат поки не доїхав до України й доступний тільки на AliExpress. Але якщо готові почекати доставку близько місяця, воно того буде варто.

фото OnePlus

Раніше УНІАН ділилися порадами, що можна зробити зі старим смартфоном після покупки нового. Деякі ідеї можуть бути досить несподіваними.

Також розповідали, як почистити гніздо зарядки смартфона своїми руками. Якщо ваш гаджет став працювати з перебоями, а після підключення до мережі батарея, то заряджається, то ні, зверніть увагу на стан порту для зарядки – туди могла потрапити пил або дрібне сміття.

Вас також можуть зацікавити новини: