Навіщо перезавантажувати телефон: ви здивуєтеся, які плюси дає ця процедура / фото ua.depositphotos.com

Новенькі смартфони "з коробки" завжди працюють швидко, тому жодного дискомфорту користувачі зазвичай не відчувають. Однак інтенсивне його використання може призвести до певних проблем у роботі, зокрема зменшення його продуктивності та "гальм".

Банальна процедура, що позбавляє смартфон більшості дрібних лагів, якою всі нехтують – примусове його перезавантаження. Ця дія дає змогу в більшості випадків позбутися дрібних косяків і оптимізувати роботу ОС.

Важливо розуміти, що перезавантаження смартфона – це не тільки вимкнення з подальшим увімкненням, а й важлива процедура, що перериває виконання всіх фонових процесів, звільняє оперативну пам'ять і процесор від зайвого навантаження, а також – в окремих випадках – застосовує внесені зміни.

Відео дня

Як перезавантажити iPhone

Перше, що потрібно зробити з айфоном, це швидко натиснути і відпустити кнопку збільшення гучності, а потім – зменшення. Не потрібно чекати занадто довго, достатньо одного короткого натискання.

Після цього затисніть і утримуйте бічну клавішу (Power) доти, доки не з'явиться логотип Apple. Побачивши картинку, можете відпускати кнопку.

Що робити, якщо телефон почав погано працювати: ось найшвидший спосіб його 'оживити'

Як перезавантажити телефон Android

На відміну від iOS, на Android ця процедура помітно простіша. Усе, що потрібно – одночасно натиснути кнопки зменшення гучності та ввімкнення живлення. Утримуйте їх у натиснутому стані близько 15 секунд.

Після цього пристрій автоматично перезавантажиться або відкриє меню, де можна вибрати опцію перезавантаження.

Що робити, якщо телефон почав погано працювати: ось найшвидший спосіб його 'оживити'

Як часто потрібно перезавантажувати смартфон

Частота перезавантаження смартфона може залежати від низки чинників,  включно з типом пристрою, операційною системою, а також вашим індивідуальним досвідом використання. Але в більшості випадків одного перезапуску на тиждень більш ніж достатньо.

Якщо трапляється так, що смартфон для його працездатності доводиться перезавантажувати частіше, ніж раз на тиждень, найімовірніше, в його роботі є серйозні проблеми. Можливо, електронні компоненти виходять з ладу, або ж батарея не справляється з навантаженням, змушуючи смартфон переходити в щадний режим зниженого споживання потужності. У такому разі час оновити його на новішу модель.

Якщо ви в пошуках нового смартфона, популярний бенчмарк AnTuTu назвав найкращі смартфони за співвідношенням ціна/потужність на початок 2024 року. Для зручності рейтинг розбито на різні цінові категорії – всі вони пропонують по максимуму функціонала за адекватну ціну.

Водночас УНІАН розповідав про функцію, яка "вбиває" батарею та екран вашого телефона. На Android-пристроях вона з'явилася вже давно, а от на Айфонах дебютувала відносно нещодавно, тож для декого залишається загадкою.

Вас також можуть зацікавити новини: