Google не планує закрити поштовий сервіс Gmail: що потрібно знати / фото Phone Arena

Google у вересні 2023 року сповістила користувачів, що в лютому 2024-го відключить спрощений веб-інтерфейс Gmail на користь сучаснішого та функціональнішого. Тепер компанія вирішила нагадати про це, але в Twitter (X) почав "віруситися" відредагований скриншот листа, в якому Google нібито говорить про плани закрити Gmail повністю.

"Ми звертаємося до вас, щоб поділитися важливими новинами про Gmail. Після довгих років, протягом яких ми об'єднували мільйони людей по всьому світу, забезпечували вільне спілкування і створювали незліченні зв'язки, подорож Gmail добігає кінця", - йдеться у фейковому повідомленні.

Звісно, це неправда. Google навіть довелося спростувати закриття Gmail через окремий пост у Twitter (X).

Відео дня

У мережі пишуть, що Google закриває Gmail: що відбувається насправді

Тут проти Google зіграла її репутація як компанії, яка регулярно закриває свої популярні продукти. Якщо ви зайдете на портал Killed By Google, то побачите довгий список із майже 300 сервісів, які компанія вже закрила, і ще кілька, які будуть (або були) закриті цього року.

У Google пояснили, що в HTML-версії відсутня низка актуальних функцій: це і перевірка орфографії, і пошукові фільтри, і поєднання клавіш, а також розширене форматування. Але вона була корисною в тих випадках, коли користувач перебував у зоні з низьким рівнем підключення або, щоб переглянути електронну пошту без зайвих анімацій і деталей.

На офіційній сторінці підтримки Google рекомендується використовувати останню версію Gmail у вашому браузері. Якщо браузер це підтримує, Gmail автоматично відкривається в останній версії, надаючи повний доступ до функціонала та забезпечуючи останні оновлення безпеки.

Нагадаємо, цього літа в Chrome зникне можливість блокувати рекламу – це торкнеться й інших веб-браузерів на рушії Chromium. І, судячи з усього, єдиною альтернативою буде перехід на Firefox, де розширення-блокувальники працюють у штатному режимі.

Вас також можуть зацікавити новини: