Як за пару хвилин очистити динамік смартфона: лайфхак для всіх / ua.depositphotos.com

При активному використанні смартфона в динаміці неминуче накопичується пил та інше "сміття" – це проблема, з якою стикаються всі. Він накопичується в найбільш вразливих отворах і портах, через що сильно погіршується якість звуку.

Більшість не знає, але для того, щоб очистити динамік, зовсім не обов'язково звертатися до фахівців чи "колупатися" самому. На виручку прийдуть спеціальні додатки для очищення динаміка, які "пробивають" сторонні частинки назовні. А займе це 5 хвилин від сили.

Найпростіший спосіб очистити динамік смартфона

Звучить неправдоподібно, але безкоштовна програма з App Store або Google Play дійсно може поліпшити якість динаміка. Звичайно, про 100% ефективності не йдеться, але понад 80% – вже непоганий результат.

Відео дня

Програми, які нам потрібні, можна знайти за тегом "speaker cleaner" або аналогічними запитами. Перед вами з'явиться величезний список різноманітних додатків – принцип роботи у них один. Вони створюють повторюваний звук з певним діапазоном частот, що сприяє відокремленню і поступовому виштовхуванню сміття.

Мабуть, найпопулярнішим серед користувачів є "Чистий динамік", який може очистити динамік не тільки від пилу, але і від води.

Як швидко очистити динамік телефону без розбирання: знадобиться лише один додаток

Апп володіє простим і інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, з яким легко розібратися без інструкції. Зокрема:

  • Перед початком роботи обов'язково виставте на телефоні максимальну гучність, а динамік смартфона опустіть вниз. Якщо ваші навушники підключені до девайса, то їх слід відключити. 
  • Зайдіть в додаток. Вибравши в меню speker чи ear speaker, натискаємо на опцію start cleining. Після ви відразу почуєте своєрідний звук, тому не лякайтеся.
  • Процес очищення  динаміка зазвичай займає кілька хвилин. А головне – це і правда працює.

Важливо зауважити, що ефективність таких додатків може варіюватися в залежності від стану динаміка і характеру його забруднення. Так, вони не завжди можуть розв'язати всі проблеми з акустикою, але зазвичай вони стануть в пригоді.

Як швидко очистити динамік телефону без розбирання: знадобиться лише один додаток

А якщо у вас смартфон Xiaomi, то це фіча, скоріш за все, вже вбудована в ОС за замовчуванням, тому весь процес відбувається через налаштування без скачування спеціальних додатків. Щоб перевірити, чи підтримує ваш телефон цю функцію, зайдіть в налаштування і в рядку пошуку напишіть слово динамік.

Вибравши опцію "Очищення динаміка", ви зможете практично аналогічним способом швидко очистити динамік. 

Як швидко очистити динамік телефону без розбирання: знадобиться лише один додаток

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як очистити пам'ять на будь-якому телефоні, не видаляючи нічого потрібного. Все максимально просто – потрібен лише інтернет і кілька хвилин часу.

Також розповідали, як правильно видалити додаток зі смартфона. Якщо робити це неправильно, в системі залишаються різні файли, невеликі документи та інший "сміття", який тільки забиває пам'ять.

Вас також можуть зацікавити новини: