Як повністю видалити додаток з Android: є тільки один грамотний спосіб / ua.depositphotos.com

Якщо виділити найпопулярніший спосіб позбавлення від непотрібних програм на Android, він, найімовірніше, буде виглядати так: ви затискаєте значок програми, після чого вибираєте у випадаючому меню опцію "Видалити". І на цьому переважно все закінчується.

Виявляється, додатки потрібно не тільки правильно встановлювати, але й видаляти. Роблячи це звичним способом, в системі залишаються різні файли, невеличкі документи та інше "сміття". Внаслідок цього, з кожним днем місця на смартфоні залишається все менше. Тому позбавлятися від додатків теж потрібно правильно.

Як правильно видаляти програми на Android

Для початку йдемо в налаштування, далі спускаємося до вкладки "Додатки" та відкриваємо "Всі додатки". Варто відзначити, що деякі пункти меню можуть відрізнятися, в залежності від того, яка у вас Android-оболонка, але послідовність дій буде однаковою.

Відео дня

Тепер, коли ви бачите повний список програм, встановлених на вашому смартфоні, ви маєте повний контроль над кожною з них. Якщо є відчуття, що чогось не вистачає, натисніть на три точки в правому верхньому куті і в випадаючому меню виберіть "Показувати системні" [додатки].

Щоб правильно видалити додаток, клацніть на нього, після цього перейдіть в меню "Пам'ять", якщо воно є, і очистьте всі дані та кеш. Так ви позбавитесь системного сміття, який залишив після себе додаток, й який більше не потрібний системі.

Тільки так потрібно видаляти додатки на Android: перевірте, чи правильно ви це робите

По завершенню цієї процедури, поверніться до попереднього меню, клацніть "Видалити" і підтвердьте свою дію. Додаток буде повністю видалено, а пам'ять смартфона нарешті зітхне з полегшенням.

Тільки так потрібно видаляти додатки на Android: перевірте, чи правильно ви це робите

Що робити, якщо додаток не хоче видалятися

Насправді, це нормальне явище. Це зроблено виробниками смартфонів з метою запобігти можливим проблемам і пошкоджень, які можуть виникнути при видаленні системних компонентів. Той, хто розуміє ризики, знайде спосіб їх видалити, тоді як більшості цього робити не треба.

Зазвичай подібні додатки прямо не впливають на роботу системи, але дають їй потрібні функції. Наприклад, додаток "Повідомлення". Навряд чи хтось захоче позбутися від нього усвідомлено. Тому в систему і вбудований захист, який не дозволить випадково зробити зайву дію.

Раніше УНІАН розповідав, як відключити рекламу в додатках і іграх. Для цього не обов'язково купувати платну версію програми – є кілька простих лайфхаків, які займуть у вас кілька хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: